Annons

Stockholm Stads IT-direktör Ann Hellenius går till toppjobb på Bankgirot

Det var inte länge sedan Stockholm Stads IT-direktör och CIO, Ann Hellenius, fick svara på tuffa frågor från pressen om utslaget i Förvaltningsdomstolen, där man en gång för alla slog fast att EVRY inte får jobbet man först fick av staden; det gick istället till tvåan i den ursprungliga upphandlingsrundan av IT till stadens förvaltningar och organisationer. Förra året blev hon också utsedd till den prestigefyllda vinnaren av utmärkelsen European CIO of the Year. Men nu slutar Hellenius och går istället till CIO-tjänsten på Bankgirot. Uppdraget är att driva på digitaliseringstransformationen.

– Med Ann Hellenius i teamet kommer Bankgirot att kunna växla upp takten i arbetet med att skapa framtidens betalningslösningar eller ”Open Payments”. Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med Ann, säger Jeanette Jäger, Bankgirots vd, i ett pressmeddelande.
– Att få jobba utifrån kundernas krav på snabba digitala tjänster i ett bolag som samtidigt har en samhällsbärande funktion – det är en nära nog unik kombination som känns riktigt spännande, säger Ann Hellenius.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title