Annons

Stratasys släpper ny PolyJet-skrivare, färgmaterial och daterar upp GrabCad

Stratasys vässar produktsortimentet med en ny PolyJet 3D-skrivare och färgmaterial. Stratasys J735 är heter detta senaste tillskott i maskinutbudet. Den baseras på samma omfattande funktionalitet och precision som den omtalade Stratasys J750. Det som skiljer modellerna åt är att J735 har ett mindre byggutrymme och lägre pris. Gemensamt är att båda printrarna är konstruerade för att uppfylla behoven bland företag och industrier som arbetar med någon form av professionell prototyptillverkning eller produktutveckling.

I samband med lanseringen av Stratasys J735 presenteras även det nya PolyJet-materialet Vivid Color. I kombination med programuppdateringar i GrabCAD Print erbjuds därmed möjligheten att skriva ut modeller med mer än 500 000 olika färgkombinationer och transparens.
Utskrifterna får en utökad färgmatchning med klara färger och texturer som både ser ut samt känns och fungerar som en färdig produkt.

GrabCAD Print tillgänglig för Connex3-skrivare. Den uppdaterade programvaran GrabCAD Print – nu också tillgänglig för Connex3 3D-skrivare – förbättrar arbetsflödet ytterligare och skapar möjlighet att skriva ut funktionella prototyper som behöver kombinera starka ABS-egenskaper och gummiliknande detaljer.

Med dessa nya material och programuppdateringar i GrabCAD Print kan konstruktörer och ingenjörer nu i kombination med textur och färg, skriva ut världens mest verklighetstrogna prototyper.

Transparenta prototyper med nya Vero-material. Genom att använda primärfärgerna CMYK och W(Vit) skapar Stratasys J750 och J735, likt en 2D-skrivare som skriver på en vit bakgrund, utskrifter med extremt klara färger. Med GrabCad Prints avancerade beredning kan nu även materialet Vero Clear användas för att skapa transparens. Med VeroYellowV och VeroMagentaV kan konstruktörer och ingenjörer skapa transparenta utskrifter i färgnyanser av rött, orangea och gult. En perfekt lösning för prototyper som ska se ut som t.ex. fordonslysen.

Alla nya material kan användas till Stratasys J750 och J735, samt alla Connex3 3D-skrivare.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title