Annons

”Svårt att hinna med för VARs och ISVs”: Därför gör Microsoft och SAP det enklare att flytta kärnsystemen till molnet

Ett av de tunga budskapen när Microsoft för ett par veckor sedan genomförde sitt event EMEA Directions var att det är NU molnet verkligen händer. Visst har det länge pratats om detta i de de europeiska företagen, men det verkliga genomslaget har inte kommit.
Orsakerna till att det inte händer mer massivt än vad man skulle kunna tro när man lyssnar till Microsoftretoriken är flera, men bl a är det en resurs- och kapacitetsfråga. Många Microsoftpartners hinner helt enkelt inte med flera implementationsprojekt än de man har igång just nu. Detta trots att behovet är stort. Det här kan i sin tur hänga ihop med att VARs (”Value Added Resellers”) har haft det tufft att ställa om och allt fler inser att de behöver jobba med integrationer och ISVer (”Independent Software vendors”).
Möjligen är det i denna bakgrund man finner förklaringen till att Microsoft och SAP nu annonserar att man har inlett ett omfattande samarbete, som ska göra det enklare för företag att flytta sina kärnsystem till molnet. Det är en fortsättning på den gemensamma satsningen som annonserades under namnet Embrace i maj i år. I första hand avser samarbetet SAP S/4HANA och SAP Cloud Platform på Microsoft Azure.

I det nya molnsamarbetet ingår förutom SAP och Microsoft också ett globalt nätverk av systemintegratörer som erbjuder helhetslösningar. De innehåller en enhetlig referensarkitektur, tydliga projektplaner och marknadsprogram som avsevärt underlättar övergången till molnet för kundföretagen.

Microsoft blir återförsäljaree av SAP Cloud Platform
Samarbetet innebär också att Microsoft kommer att återförsälja delar av SAP Cloud Platform tillsammans med Azure. Erbjudandet riktar sig till kunder som vill byta från egna installationer av SAP:s affärssystem och kärnsystemet SAP S4/HANA till att köra dem i en publik molninfrastruktur.
SAP kommer i sin tur att erbjuda Microsoft Azure till kunder som vill flytta till molnet och supportera detta genom branschanpassade tjänster, referensarkitektur och leverans av molntjänster. Detta gäller också befintliga och framtida kunder till SAP som kör SAP HANA Enterprise Cloud på hyperscaler-infrastruktur. Samtidigt betonar SAP att kunderna fortsatt har full valfrihet gällande molninfrastruktur.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title