Fler och fler organisationer investerar i IoT och deras antal uppgår bara i Europa till fler än 2,5 miljoner företag och organisationer (i maj 2020, enligt Statista). Men trots de 805 miljarder dollar som globalt satsades på IoT-relaterade investeringar så växte de 2023 mindre än den ursprungligen prognosen, vilket enligt Statista kan skrivas upp på coronavirus-pandemins konto. Prognosen för de globala utgifterna för IoT år 2023 var 1,1 biljoner amerikanska dollar. Regionmässigt hade Asien och Stillahavsområdet den största andelen av IoT-marknaden. Nordamerika kom på andra plats, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.
Säkerhet, effektivitet och driftskostnader de viktigaste skälen
Vilka är de viktigaste skälen till företagens IoT-satsningar? Det är flera, men säkerheten ser ut att vara ett växande problem för företagen. Faktum är att på frågan om varför de anammade IoT uppgav majoriteten av de europeiska IoT-användarna att anledningen var att förbättra säkerheten. Andra skäl var att minska driftskostnaderna och förbättra effektiviteten.
Just detta med säkerhetsbitarna är också vad AddSecure framhåller som en av sina viktigaste perspektiv i IoT-arbetet. Bolaget är också en ledande europeisk leverantör av säkra IoT-uppkopplingar och end-to-end lösningar. Genom att kombinera uppkopplade, datadrivna och sensorbaserade lösningar med lång erfarenhet och expertis tillgodoser agerar man inom flera olika branscher. Bolaget har över 1 100 anställda och tillhandahåller både managed services och uppkoppling till alla typer av enheter som behöver säker kommunikation och dataöverföring.
Bolagets IoT-lösningar används inom fastigheter, larm, transport och logistik, personsäkerhet, digital omsorg, byggarbetsplatser, kommuner, skolor, räddningstjänst, elnät med mera. AddSecures huvudkontor ligger i Stockholm, men man har hela Europa som sin marknad och servar dessutom kunderna över hela världen.