Annons

Svensk IoT-man vinner prestigepris som ”IoT Executive of the Year”

Europeiska private-equity-bolaget Castik Capital är känt för att driva lönsamma investeringar i högkvalitativa och växande bolag med huvudkontor i Europa och som leds av starka ledningsteam. Ett av bolagen man äger majoriteten i är IoT-spelaren AddSecure, vars CEO, Stefan Albertsson, tilldelats utmärkelsen ”IoT Executive of the Year” vid den senaste upplagan av IoT Global Awards.
IoT Global Awards är ett välkänt prisprogram som uppmärksammar de mest innovativa företagen, produkterna och individuella talanger i IoT-branschen. Varje år väljer en panel av oberoende och kvalificerade domare ut de bästa företagen, start up-företagen och företagsledarna inom IoT-branschen, i elva kategorier.
Klart är att valet av Albertsson har goda grunder På bara ett decennium har han förvandlat ett en gång blygsamt svenskt företag, fokuserat på övervakad larmöverföring, till ett multinationellt IoT-bolag med en omsättning på 200 miljoner euro, motsvarande drygt 2,2 miljarder kronor. Samtidigt visar marknadsanalyserna att IoT-investeringarna globalt är svindlande höga: Enligt Statistas siffror talar vi 2023 om att globala invetseringar på 805 miljarder dollar IoT-teknik.
Med Stefan Albertssons utmärkelse får AddSecure och huvudägarna Castik ytterligare ett kvitto på en av de viktigaste investeringsparametrarna man har - ett starkt ledarskap. "IoT Executive of the Year-kategorin" belönar de mest kreativa, innovativa, dynamiska eller inspirerande IoT-ledarna som inte bara driver försäljning inom sina egna organisationer utan också främjar IoT-branschen som helhet.
– Utmärkelsen är en enorm ära och jag tar emot priset å hela AddSecure-teamets vägnar, säger Albertsson och tillägger: ”Våra dedikerade, begåvade och hårt arbetande medarbetare är drivkraften bakom vår starka tillväxt när vi levererar på vårt uppdrag att göra världen säkrare, smartare och mer hållbar genom säkra IoT-lösningar.”
Men hur ser bakgrunden till priset ut?

Fler och fler organisationer investerar i IoT och deras antal uppgår bara i Europa till fler än 2,5 miljoner företag och organisationer (i maj 2020, enligt Statista). Men trots de 805 miljarder dollar som globalt satsades på IoT-relaterade investeringar så växte de 2023 mindre än den ursprungligen prognosen, vilket enligt Statista kan skrivas upp på coronavirus-pandemins konto. Prognosen för de globala utgifterna för IoT år 2023 var 1,1 biljoner amerikanska dollar. Regionmässigt hade Asien och Stillahavsområdet den största andelen av IoT-marknaden. Nordamerika kom på andra plats, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

Säkerhet, effektivitet och driftskostnader de viktigaste skälen
Vilka är de viktigaste skälen till företagens IoT-satsningar? Det är flera, men säkerheten ser ut att vara ett växande problem för företagen. Faktum är att på frågan om varför de anammade IoT uppgav majoriteten av de europeiska IoT-användarna att anledningen var att förbättra säkerheten. Andra skäl var att minska driftskostnaderna och förbättra effektiviteten.

Just detta med säkerhetsbitarna är också vad AddSecure framhåller som en av sina viktigaste perspektiv i IoT-arbetet. Bolaget är också en ledande europeisk leverantör av säkra IoT-uppkopplingar och end-to-end lösningar. Genom att kombinera uppkopplade, datadrivna och sensorbaserade lösningar med lång erfarenhet och expertis tillgodoser agerar man inom flera olika branscher. Bolaget har över 1 100 anställda och tillhandahåller både managed services och uppkoppling till alla typer av enheter som behöver säker kommunikation och dataöverföring.  

Bolagets IoT-lösningar används inom fastigheter, larm, transport och logistik, personsäkerhet, digital omsorg, byggarbetsplatser, kommuner, skolor, räddningstjänst, elnät med mera. AddSecures huvudkontor ligger i Stockholm, men man har hela Europa som sin marknad och servar dessutom kunderna över hela världen.  

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title