Annons

Enea köper amerikanska Openwave Mobility

Datakonsulten och programutvecklaren Enea köper amerikanska Openwave Mobility för 90 miljoner dollar. Openwaves NFV-plattform (Network Functions Virtualization) används av mobiloperatörer. Openwave Mobility jobbar främst med trafikhantering för videotrafik över webben. Köpeskillingen motsvarar 741 miljoner kronor. Finansieringen sker dels med egen kassa, dels med det ett obligationslån på 500 miljoner kronor.

Openwave Mobility har huvudkontor i Kalifornien, 140 anställda och omsatte cirka 27 miljoner dollar under 2017. Eneas ambition är att förbättra bolagets marginaler ytterligare, för att i slutet av 2018 närma sig Eneas marginalmål. Affären förväntas stängas i april och förutsätter myndighetsgodkännande.

– Vårt största förvärv hittills, säger koncernchefen Anders Lidbeck. Det är också ett mycket framgångsrikt bolag och med hjälp av Openwave Mobility kommer Enea att kunna förflytta sig uppåt i värdekedjan och etablera en stark direkt relation med telekomoperatörer. Vi behåller vårt fokus på networking och telekom-domänen, men vi utökar både vårt erbjudande och vår adresserbara marknad, och vi accelererar vår tillväxt framöver.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title