Annons

Svenska NEFAB dubbelt prisat för vass förpackningsdesign gjord i IRONCAD

PRODUKTUTVECKLING I VÄRLDSKLASS. Svenska utvecklaren av förpackningslösningar, NEFAB, har nyligen belönats med två utmärkelser vid WorldStar Packaging Contest 2023. Båda lösningarna hjälper kunder att spara miljömässiga och ekonomiska resurser i leverantörskedjor – och båda är tillgängliga globalt.
* Det första priset erkänner FiberFlute som ett smart och hållbart förpackningsmaterial för att ersätta PE och andra skum i olika industrisegment som elektronik, avancerad teknologi och andra.
* Den andra utmärkelsen uppmärksammar Nefabs fiberbaserade lösning för envägsförsändelser inom segmentet litiumjonbatterier (LiB).
NEFAB använder designmjukvaran IRONCAD globalt inom flera olika områden och material: trä, metall, plast och wellpapp. En ny funktionalitet för wellpapp har utvecklats de senaste åren. Det ger användarna en lösning som skapar förpackningar runt varorna direkt i 3D och sprider vikt wellpapp för tillverkning.
- På NEFAB sparar vi resurser i våra kunders leveranskedjor genom att utveckla innovativa och hållbara förpacknings- och logistiklösningar. Att få dessa utmärkelser bekräftar vårt värdeerbjudande samtidigt som det bidrar till våra kunder, samhället och miljön, kommenterar Per Öhagen, VD för Nefab, utmärkelserna.
I Sverige och Norden är det företaget Solidmakarna som är återförsäljare av IRONCAD. Bolaget saluför även andra lösningar, som Design Data Manager (PDM/PLM), WoodLab Cabinet (CAD/CAM) och Rhinoceros (CAD).

Förpacknings- och fraktlösningar kan göras på olika sätt och kundernas krav på ekonomiska och smarta lösningar ökar hela tiden. NEFAB möter dessa krav proaktivt och ligger i framkant när det gäller teknik och miljötänkande. Detta har nu uppmärksammats och prisats.

Säkerställer att godset kommer fram oskadat
Många industrier och företag behöver transportera sina produkter mellan sina egna fabriker eller till kunder över hela världen. För att säkerställa att godset kommer fram oskadat och kan hanteras effektivt under transporten skapas olika typer av förpackningar och förpackningslösningar. Det finns ett stort antal aktörer på marknaden som erbjuder tjänster inom detta område. Konkurrensen är hård och kundernas krav på kostnadseffektivitet och miljövänlighet växer.
Som ett resultat måste företag som vill överleva på denna konkurrensutsatta marknad tänka annorlunda och arbeta med kompetenta verktyg inom produktutveckling och med avseende på CAD-stöd. Det är därför NEFAB har valt att fokusera på IRONCAD och är nu världsledande inom förpackning och verksamhet globalt.

Ersätter skumplast
NEFAB har haft många framgångar, senast vunnit 2 utmärkelser vid WorldStar Packaging Contest 2023, den första var ”Förpackningsmaterial och komponenter” och NEFAB:s vinnande lösning FiberFlute som ersättning för skumplast. Detta gör förpackningar mer miljövänliga och smartare. FiberFlute är baserad på fibrösa material och kan återvinnas som papper. Dessutom ger FibeFlute mer stötdämpning med mindre material än skumplast (PE-skum).

Det andra priset är för en halmbaserad förpackningslösning för litiumjonbatterier (LiBs). Lösningen minskar miljöpåverkan från förpackningar och de totala kostnaderna för försörjningskedjan.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title