Annons

Svenske Charlie Lagervik ska bygga upp Microsofts tjänster kring Azure Digital Twins

Bakgrunden är att Azure Digital Twins ska vara en IoT-plattform som gör det möjligt att skapa digitala representationer av verkliga saker, platser, affärsprocesser och människor. Kort sagt allt sånt som behövs för att få insikter som kan bidra till att ta fram bättre produkter, optimera verksamheten och kostnader och skapa nya kundupplevelser.
För Charlie Lagervik innebär det nya jobbet ansvaret för att bygga upp tjänsterna kring Azure Digital Twins. Ambitionerna här är att kunna modellera vilken fysisk miljö som helst för att få djupare insikter och möjliggöra nya digitala upplevelser genom sånt som Mixed Reality, Augmented Reality och Virtual Reality.

Starka akademiska och kommersiella karriärmeriter
I sin presentation på LinkedIn skriver Lagervik att han alltid haft ett intresse för hur teknik kan hjälpa organisationer att utföra mer effektivt.
”Min nyfikenhet i detta ämne har gett mig erfarenhet från hårdvarudesign, bitar och bytes, till hur man bygger ledningssystem för stora internationella organisationer. Alltid med ett holistiskt och systematiskt förhållningssätt för att leverera resultat.”

Till bakgrunden hör också akademiska studier vid Chalmers, Göteborgs och Skövdes Universitet. Han har också innehaft posten som CEO på Evry Engineering Solutions.
På Microsoft har Lagervik gjort karriär sedan 2012, där han började som Principle Platform Specialist på kontoret i Stockholm, för att via poster som exempelvis IoT-ledare för partners inom ekosystemet i EMEA och Principle Program Manager för FoU inom Azure IoT Engineering, i februari 2022 hamna i Redmont som Principle Program Manager för Azure Digital Twins.   

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title