Annons

Swedrive firar 50-årsjubileum

Idag gratulerar PLM&ERP News industriella underleverantören Swedrive som firar 50-årsjubileum. Bolaget, som numera ägs av Dacke-koncernen, producerar elmekaniska transmissionslösningar innehållande snäckväxlar, domkrafter och cylindrar.
Swedrive grundades i Lagan 1973 av fem vänner som arbetade tillsammans och har sedan dess behållit sin lokala prägel trots att kunderna finns över hela världen. I dagsläget har bolaget runt 70 anställda och en årlig omsättning på 200 miljoner kronor.
För att fira 50-årsdagen bjöd företaget in allmänheten till ett "Öppet hus"-evenemang där över 600 besökare fick chansen att se lokalerna från insidan. Senare i höst kommer hela företaget att genomföra en studieresa till Tyskland, där några av kundapplikationerna kommer att besökas och ses i verkligheten.
- Att vara en del av detta team är fantastiskt. Företagets starka teamarbete och passion för sitt arbete, grundarnas fortsatta intresse och stolthet över företagets prestationer vittnar om Swedrives framgång och långsiktighet. Vi är tacksamma för våra kunder och partners som har stöttat oss genom åren och vi ser fram emot att fortsätta erbjuda innovativa lösningar och bra service i många år framöver, säger Bengt-Erik Karlberg, VD på Swedrive.

Företaget grundades av fem vänner som arbetade tillsammans och fyra av dem finns fortfarande kvar i livet. De besökte Swedrive under öppet hus evenemanget och delade med sig av sina perspektiv, från historiska milstolpar till dagens teknologi.
– Engagemanget för att behålla en lokal touch trots en global kundbas understryker företagets hängivenhet till kvalitet och personlig service. Vi tror att vår framgång ligger i vår förmåga att verkligen förstå och tillfredsställa varje kunds unika behov, oavsett var de befinner sig i världen. Ser fram emot att fortsätta denna tradition med många fler år av att ge service till våra kunder med samma engagemang och hängivenhet, kommenterar Mika Virtanen, VP Air Technology & Electromechanics, på Dacke Industri och styrelseordförande för Swedrive.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title