Annons

Tacton får nya majoritetsägare och kapitaltillskott på 100 miljoner kronor

Svenska konfigurationsutvecklaren, Tacton Systems, får nya majoritetsägare och ett kapitaltillskott på 100 miljoner kronor. Det är huvuddragen i en affärsuppgörelse med riskkapitalfonden GRO Capital och familjeägda investeringsbolaget KIRK Kapital, som blir majoritetsägare i Tacton genom förvärv av existerande aktier.
– Tacton är ett mycket innovativt företag som skakar om hela CPQ-marknaden och till och med hela marknaden för digital transformation när det gäller tillverkande företag globalt. Vi ser fram emot att arbeta med Tactons ledning kring vidareutveckling av deras spjutspetsteknik och expansion internationellt, säger Lars Lunde, Partner, GRO Capital.

Tacton Systems beskrivs ofta som världsledande inom avancerad produktkonfiguration. Bolagets teknologi gör det betydligt enklare för tillverkande företag att konfigurera, konstruera och sälja komplexa produkter. Lösningarna integreras med andra system och det finns en rad standardintegrationer för ledande system inom CRM, ERP, CAD, PDM och PLM.

Företaget har gått mycket bra under det senaste året med ett stort antal nya kunder och ökande intäkter. Man har också under perioden gjort två företagsförvärv och etablerat kontor i USA, Tyskland och Polen. Expansivt så det förslår alltså, men att växa snabbt kostar pengar och med den kapitalinjektion som nu görs blir det möjligt för Tacton att påskynda den globala expansionen och rekrytera personal för att ytterligare stärka utvecklingen av företagets banbrytande CPQ-lösning (Configure Price Quote).

– Tillverkande företag som förbereder sig för en mer kundorienterad marknad, utnyttjar digitaliseringsprocessen samt integrerar artificiell intelligens kommer att stå starka inför framtiden. Detta är precis vad vi erbjuder våra kunder. Vår aggressiva tillväxtstrategi följer en plan och den här investeringen är viktig milstolpe. Jag är stolt att vi nu kan utöka vår geografiska expansion och lösningsportfölj för bland annat Salesforce, säger Frederic Laziou, VD på Tacton.

Mer om köparna. Om danska GRO Capital ska sägas att bolaget fokuserar på investeringar i mogna tekniksektorer, med med inriktning på B2B-mjukvaruföretag med skalbara affärsmodeller, som har nått lönsamhet och har ett starkt tillväxtspår. Med detta tillvägagångssätt menar man sig kunna utnyttja sin omfattande domänkompetens i samband med nya och befintliga investeringar.

Det familjeägda KIRK CAPITAL är Kirk Johansens investmentbolag. Man fokuserar, enligt hemsidan, ”på  strategiska investeringar och finansiella investeringar med stödfunktioner för affärsområdena, ägarfamiljerna och en tillhörande stiftelse.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title