Annons

Tacton visar upp nästa generations Salesforceapp för tillverkningsindustrin

Konfigurationsutvecklaren Tactons kompletta CPQ-lösning (Configure, Price, Quote) finns nu tillgänglig på Salesforce AppExchange. Det meddelade bolaget under Salesforce pågående Dreamforceevent i San Francisco.
- Detta ger användare stöd i att driva sin digitala transformation och accelerera försäljningscyklerna, säger bolagets CPO (Chief Portfolio Officer), Nils Olsson. Att använda Tacton CPQ med Salesforce är nästa steg för alla företag som vill hantera komplexiteten hos sina produkter, samtidigt som de tar grepp om försäljningen genom Salesforces kapabiliteter.

Tacton ligger väl till i ”racet” på CPQ-sidan, en ledande position som framför allt bygger på bolagets kraftfulla konfigurationsmotor, som kan användas både som grund för konfigureringar i produktionen och i samband med försäljning.

Ett stort värde är att man anpassat lösningen till en rad av marknadens viktigaste system , både på PLM- och ERP-området. Att ha en lösning som spelar ihop med med Salesforce är ett exempel på detta. Globala tillverkare har därmed tillgång till en avancerad CPQ-lösning, som fungerar inom Salesforce. Poängen är att Tacton CPQ hjälper till att driva effektiviteten genom att automatisera offertprocessen och göra det enklare och snabbare att sälja in komplexa produkter. Med bolagets mjukvara kan Salesforce-användare också anpassa produkter via Visual Configuration-funktionaliteten genom en enkel och interaktiv ”drag-and-drop-process”där 3D-visualisering av produkten gör det lätt att se vad man får.
– Därmed kan Salesforce-användare nu få tillgång till en av världens mest kraftfulla CPQ-lösningar direkt via Salesforce AppExchange, säger Nils Olsson.

Kraftfull produktkonfigurator. Så, vad får den som satsar på denna Tactolösning? Framför allt en kraftfull produktkonfigurator, som är konstruerad för att hantera de mest utmanande konfigurationsmiljöerna. Det hela bygger på att begränsningar och attribut, istället för komplexa regeluppsättningar, minskar de senare dramatiskt.
* Med denna motor som grund kan man enklare genomföra avancerad och behovsbaserad guidad försäljning; något som i förlängningen kan ge både ökade vinster och kundnöjdhet.
* En bild säger mer än tusen ord, brukar man säga och med visuell konfiguration i 3D är detta precis vad som erbjuds. Allt hanterbart på ett smidigt vis med ”drag-and-drop-konfiguration” och AR (Augmented Reality) via iOS app.
* Integration med ERP och CAD-system är förstås avgörande och här finns integrationer mot mjukvara som SAP ECC, SOLIDWORKS, PTC Creo och Autodesk Inventor.
* En helt molnbaserad arkitektur.
* Stöd för omnikanalupplägg (partner- och direktförsäljning, onlinekonfigurator)
* Verktyg som innebär att man kan genomföra säljarbetet över multipla marknader och gränser, samtidigt som man vet att den lösning som tas fram alltid stämmer överens med lokala kommersiella, tekniska och lagstadgade krav.
* Direkt generering av proffsiga offerter/förslag, inklusive alla stöddokument.
* Och generellt – stöd för avancerade prissättningsmodeller.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title