Annons

TECHNIAs köp av BudSoft: Logisk satsning ger spetsig udd inom analys & simulering

BudSoft har varit partner till Dassault Systèmes i över ett decennium och erbjuder samtliga SIMULIA-produkter – vilket är DS’ CAE-portfölj som återfinns på 3DEXPERIENCE-plattformen. Den polska simuleringsaktören erbjuder vidare expertutbildningar och support.
Bolaget har också ett mångårigt partnerskap med Scanscot Technology – som köptes av TECHNIA i november 2020 – för att tillhandahålla utbildning, support och tjänster kopplade till det fristående programvarupaketet för simulering av broar och infrastruktur, BRIGADE, som bygger på Abaqus/SIMULIA.
En tung del av BudSoft handlar om bolagets långa erfarenheter från industriella tillämpningar av FEM inom många områden, t ex bilar, energi, el/elektronik, luft- och rymdfart, väg- och vattenbyggnad med mera.

BudSoft jobbar med avancerad simulering och har mer än 25 års erfarenhet av industriella simuleringar inom områden som t ex fordonsområdet.

BREDDAR TECHNIAS GEOGRAFISKA TÄCKNING
Magnus Falkman, noterar att förvärvet, ”stärker och expanderar TECHNIAs erbjudande som en global leverantör av förstklassig simuleringsprogramvara, tjänster, utbildning och support genom TECHNIA Simulation Centre of Excellence.” Dessutom har det geografiskt positiva täckningseffekter och vässar bolagets förmåga att stödja globala företag med högkvarter eller filialer i Polen.
– Detta nya team och geografiska område kommer att ge TECHNIAs globala kunder strategisk kunskap och täckning, säger Falkman.
BudSoft-basen, dr Kakol, påpekar att man alltså har en långvarig relation med Scanscot bakom sig:
– Det finns övertygande fördelar för både våra kunder och teamet att ansluta sig till den globala TECHNIA-familjen. Vi delar samma värden och kommer att ha ytterligare 35 kollegor inom avancerad simulering i TECHNIA Simulation Centre of Excellence,” konstaterar han.

BETYDANDE FÖRDELAR, säger Dassaultchef
Att det dessutom kommer positiva tongångar från PLM-utvecklaren Dassault Systemes överraskar inte. BudSoft är duktigt på att hantera produkter som Dassaults Abaqus FEA, Isight, CATIA V5 och V6 Analysis.
– TECHNIA fortsätter att satsa på ett mycket starkt partnerskap med Dassault. Sammanslagningen mellan BudSoft och TECHNIA kommer att skapa betydande fördelar för kunder i Polen, Tyskland, Österrike och Schweiz. Simulering är ett viktigt affärsfokus för ett stort antal av våra kunder inom många branscher, och denna sammanslagning kommer att stärka marknaden och de tekniska möjligheterna inom detta område avsevärt. Vi ser fram emot att stödja TECHNIA och BudSoft för att realisera fördelarna för Dassault Systèmes kunder, säger Dominic Kurtaz, CEO för Dassault Systèmes EuroCentral.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title