Annons

Teknikkonsulten Semcon tar hem 20-miljonersorder från Fortum

Teknikkonsulten Semcon har tagit hem en order från Fortum. Bolaget inleder ett nytt samarbete med energikoncernen i ett projekt som berör den kommande ombyggnationen av vattenkraftstationer vid Kallsjön. Arbetet väntas sträcka sig över två år och omsätta cirka 20 miljoner kronor. 

Under ombyggnationen kring Kallsjön i Åre kommun kommer Semcon att vara ansvarig för konstruktion, dokumentation, leverans, montage, provning och idrifttagning av ny ställverksutrustning och magnetisering.

– Vi har genomfört projekt tillsammans med Fortum under många års tid. Det känns väldigt positivt att vi får fortsatt förtroende som deras samarbetspartner även under denna ombyggnation, säger Markus Granlund, VD på Semcon.

Markus Granlund, VD på Semcon.

Sysselsätter tio personer inom Semcon. Anbudsprocessen har pågått under hösten och entreprenadprojektet kommer att påbörjas direkt av Semcon. Arbetet omfattar omkring 10 personer. Fortum är idag en ledande aktör inom ren energi med omsättning på 3,6 miljarder euro. Totalt omfattar verksamheten 130 vattenkraftverk.

– Vi behöver minimera riskerna för långa produktionsstopp och försäkra oss om att projektet genomförs enligt plan. Med Semcon kan vi vara säkra på att vi får en komplett, pålitlig och prisvärd leverans, säger Johan Nolander, projektledare på Fortum.

Semcons erbjudande inom energi och förnybara energikällor är i huvudsak inriktat på el- och kontrollutrustning för vattenkraftstationer, transformatorstationer och omformarstationer.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title