Annons

Vasst ekosystem: Telenor in bland Europas TOPP 3 för IoT-operatörer

Det går bra för Internet of Things-leverantören Telenor Connexion. Bolaget passerade nyligen 10 miljoner installerade SIM-kort. Utvecklingen har gått fort de senaste åren och Telenor placerar sig nu bland de tre största IoT-operatörerna i Europa och bland de tio största IoT-operatörerna i världen.
- Att vi passerar denna milstolpe visar hur IoT tar fart internationellt och att allt fler branscher börjar implementera IoT i allt större utsträckning, säger Mats Lundquist, VD på Telenor Connexion.

Telenor Connexion, en enhet med dedikerat fokus på IoT inom Telenor Group, har haft en accelererande tillväxttakt under de senaste åren, med tre miljoner levererade SIM-kort bara under 2017. Företaget nådde nyligen 10 miljoner installerade SIM-kort. Det totala antalet globalt uppkopplade produkter från Telenor Connexion överskrider nu antalet traditionella mobilabonnemang från Telenor i Skandinavien.

– Vi är väldigt nöjda med tillväxten och att denna till stor del beror på att våra nuvarande kunder har varit framgångsrika med sina IoT-affärer. Trots att konkurrensen har ökat under 2017 har vi fått in flera nya globala företagskunder samtidigt som vi har fått förnyat förtroende från befintliga kunder, säger Mats Lundquist.

Volvo och Hitachi bland flera större bolag på kundlistan. Telenor Connexion inriktar sig på avancerade och internationella IoT-lösningar för företag med stora mängder uppkopplade enheter. Kunderna återfinns i en mängd olika branscher och inkluderar Volvo, Hitachi, Husqvarna, Verisure Securitas Direct med flera. Bolagets huvudkontor ligger i Sverige men den största delen av SIM-korten används internationellt.

Telenor Connexion har under de senaste året byggt upp ett ekosystem av partners som gör det möjligt för partnerföretag av alla storlekar att samarbeta effektivt för att erbjuda kunder en komplett IoT-lösning med hårdvara, uppkoppling, dataanalys, affärsapplikationer och andra tjänster. Under 2017 tillkom bland annat Amazon Web Services, Capgemini, SECO och HMS som partners.

Bland de tre största i Europa. Enligt en ny rapport från analysföretaget Berg Insight, som specialiserar sig på IoT-branschen, placerar sig Telenor bland de tre största IoT-operatörerna i Europa och bland de 10 största IoT-operatörerna i världen.
Företaget fanns även med i Gartner Magic Quadrant for Managed M2M Services, Worldwide både 2016 och 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title