Annons

Telenor i IoT-partnerskap med TH1NG för att koppla upp städer

Med det nya samarbetet knyter Telenor till sig en viktig samarbetspartner och stärker med det sitt erbjudande inom IoT – ett område som Telenor och dotterbolaget Telenor Connexion sedan tidigare är ledande inom i Sverige.
– TH1NG befinner sig i en intensiv tillväxtfas och vi är glada över att ingå ett samarbete med en ledande operatör där uppkoppling är en central del för att kunna vidareutveckla vårt erbjudande inom IoT. Vi ser verkligen fram emot att utveckla nya tjänster och koppla upp nya kunder tillsammans med Telenor, säger Klas Westholm, VD på TH1NG.

Tusentals nya basstationer planeras
Tjänsterna kommer att levereras på Telenors nationella nätinfrastruktur såsom LTE-M, 3G, 4G och på sikt även 5G & NB-IoT.
Telenor investerar kraftigt för att stärka och modernisera det befintliga 4G-nätet samtidigt som utbyggnaden av ett rikstäckande 5G-nät kommer inledas under 2020.
Inom de närmaste åren kommer mobilnätet att byggas ut med över 50 procent, vilket innebär tusentals nya basstationer över hela landet. Telenors rikstäckande nät når idag 99.9 procent av den svenska befolkningen. Utbyggnaden genomförs inom ramen för det gemensamma samarbetet med Tele2.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title