Annons

Tieto, SHB och Apper möter programmerbrist tillsammans med Academy

Bristen på programmerare har gått från att vara stor till akut på bara några år. Nu går Handelsbanken, Tieto och Apper ihop för att med hjälp av utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utbilda nya systemutvecklare och därmed tillgodose sina kompetensbehov.

Utbildningsföretaget Academy som examinerat över 700 IT-konsulter i bland annat Java, C# och .NET lanserar nu ett nytt utbildningsprogram i programmeringsspråket RPG, vanligt inom bank, finans, försäkring och den tillverkande industrin. Efter intensivutbildningen på 12 veckor garanteras studenterna en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Handelsbanken, Tieto eller Apper.
– Det är svårt att hitta kompetensen på marknaden och därför känns det extra spännande att gå ihop med Tieto och Apper för att tillsammans med Academy skapa den kompetens som vi behöver. Viktiga system vilar på RPG, så det finns stora möjligheter för nya generationens RPG-utvecklare att växa inom området, säger Carina Nebardt på Handelsbanken.

Stor brist på kompetens.
Emelie Bernhardsson, VD på Academy kommenterar samarbetet:
– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att utbilda 16 RPG-utvecklare till Handelsbanken, Tieto och Apper. Att bristen på IT-kompetens är stor på arbetsmarknaden vet vi, därför gör det mig extra glad att tre RPG-satsande företag väljer att gå ihop för att faktiskt göra något åt saken.
Utbildningen bygger på metodiken Accelerated Learning som fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen vilket gör lärandeprocessen extremt effektiv.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title