Annons

Tredje avtalet på kort tid för Columbus när Elektroskandia satsar på Infors molnsvit

Dagens marknad för elprodukter kräver ett brett sortiment, konkurrenskraftiga priser, tillgänglighet 24 timmar om dygnet, effektiv logistik och en leverantör nära kunderna. Elektroskandia levererar allt detta till sina kunder. Installationen av lösningen i dagens annonserade affär gäller Elektroskandia Norge, där bolaget är en av landets största elgrossister med 11 försäljningskontor med 300 anställda. Tilläggas ska att Elektroskandia omsätter 2,4 miljarder per år och ägs av franska Rexel, som också är väldens största eldistributör med närvaro i 35 länder.
Men konkurrensen är tuff och det gäller att kontinuerligt vara på tårna för att möta en dynamisk marknad. Frågan var: Hur får vi ännu bättre kontroll än den vi redan har över kritiska affärsprocesser, ekonomiska transaktioner, logistik och värdekedjan i hela organisationen.
Det är bakgrunden till bolagets jakt på ett modernt, flexibelt och mobilt affärssystem, som alltså landade i Infor CloudSuite Distribution Enterprise. Det är i denna miljö som Infors molnbaserade ERP-system ska sjösättas med hjälp av Columbus som leverantör och IT-partner.
Planen är att lösningen ska vara fullt driftsatt under 2022 på 11 olika platser i Norge.

TREDJE STORA AVTALET PÅ KORT TID FÖR COLUMBUS
Avtalet med Elektroskandia är det tredje stora Infor-avtalet för Columbus på kort tid. Bolaget, som totalt har över 2 200 anställda och omsätter ca 2,8 miljarder kronor, har ingått liknande avtal med Norsk Kylling och Biomar. Avtalet, som är värt flera miljoner, slöts efter tuff konkurrens med 14 andra ERP-leverantörer, som Microsoft, följde Columbus och Infor till mållinjen.

Varför valde Elektroskandia att satsa på Infor? Bland annat var det tack vare en lägre total driftskostnad, TCO (Total Cost of Ownership), lägre kostnader för implementering och för att lösningen täcker Elektroskandias behov efter mycket få anpassningar. Med Infor CloudSuite kan vi fortsätta leverera vår välkända kundservice. Samtidigt blir det möjligt att lägga till nya tjänster som gör oss till en ännu attraktivare leverantör och partner, säger Holtvedt och tillägger att Infor CloudSuite även stödjer Elektroskandias tillväxtmål för de kommande åren.
Med det nya systemet får de anställda på Elektroskandia full insyn i varutransporten i realtid, även på mobila enheter, påpekar han. De får även insyn i alla rabatter och prisstrukturer, vilket tidigare endast varit tillgängligt för några få anställda. Dessutom kommer användarupplevelsen att bli väsentligt bättre för både anställda och kunder.

GRUNDLIG GRANSKNING
Per Christian Øen, VD för Infor M3 på Columbus i Norge konstarerar i samband med affärsavslutet med Elektroskandia att bolaget gjorde en grundlig granskning innan man slog till:
– Det hela gick mycket bra och Elektroskandia är övertygade om att lösningen kommer att täcka så väl dagens som framtidens behov täckte behov för el-leverantörsbranschen, säger han i en kommentar.

Infors chef för den norska verksamheten, Erlend Skaar-Olsen, tillägger:
– Vi är glada och stolta över att bli valda som leverantör av affärssystemet som ska säkra Elektroskandias tillväxt och förvärvande av marknadsandelar. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Elektroskandia för att skapa en komplett lösning som ger en effektiv värdekedja med full transparens och öppenhet för “just in time”-leveranser inom flera olika branschen”, säger Infors norgebas.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title