Annons

Uber går ihop med Renault-Nissan alliansen för att elektrifiera fordonsparken

FRAMGÅNGSRIKT PILOTPROJEKT
Dagens annonserade samarbete är resultatet av ett tidigare framgångsrikt pilotprojekt mellan Nissan och Uber i Storbritannien.
Enligt MoUet hävdas att Ubers plan är att vara en utsläppsfri mobilitetslösning. Ett delmål är att 2025 kommer hälften av Ubers körningar ske med elbilar i sju europeiska huvudstäder; Amsterdam, Berlin, Bryssel, Lissabon, London, Madrid och Paris). Det innebär att passagerarna kan välja en utsläppsfri bil i städer som representerar 80% av Uber i Europa i slutet av 2021.

ELBILAR FRÅN RENAULT OCH NISSAN
Under MoU kommer företagen nu att undersöka hur samarbetet kan påskynda upptaget av elbilar och det el-baserade ekosystemet i europeiska städer genom att:
• Erbjuda partnerförare i Uber App tillgång till elbilar från Renault och Nissan: Renault ZOE och Nissan Leaf och framtida nya elbilar från båda företagen.
• Förlänga pilotprojektet från UK till Frankrike i slutet av 2020, i syfte skala upp programmet även till Nederländerna, Portugal och andra marknader.
• Starta gemensamma marknadsförings- och utbildningsplaner för att marknadsföra erbjudanden och fördelar för elfordon för Ubers partnerförare och erbjuda provkörningar så att de kan uppleva bilarna.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title