Annons

Unit4 möblerar om i toppen: SAP-man tar över efter Sieber

Unit4 möblerar om i sitt toppstyre. Idag meddelar man att Stephen Sieber avgår som CEO efter fem år på posten. Han ersätts av Mike Ettling, som tidigare varit koncernchef för SAP Successfactors. Det senare bolaget köptes 2011 av SAP och har utmärkt sig som framför allt en ledande leverantör av system för personalförvaltning via SaaS (Software-as-a-Service).
Med Mike Ettling som CEO för Unit4 får man en kraftfull ledare med sakkunskap och erfarenhet från sitt arbete med affärssystem och molnbaserad teknik. Satsningarna bland världens företag på att etablera sina system i molnet är fortsatt en växande drivkraft och med Ettling vid rodret får man en erkänd frontfigur inom IT-branschen. Han har en tydlig vision för hur teknik kan förvandla företag och organisationer som sätter människan i centrum, med stöd av sin erfarenhet från organisationer som SAP Successfactors, NGA HR och Unisys.
Varför Stephen Sieber slutar framgår inte av pressmaterialet. Bolagets styrelseordförande, även han en tidigare välkänd SAP-man, säger i ett kortfattat uttalande att man tackar Sieber för ett bra jobb och önskar honom lycka till i den fortsatta karriären. Sieber kommer dock att stå till förfogande under en övergångsperiod.

Att byta toppledarskap är alltid en resa präglad av ”skräckblandad förtjusning”. Det kan vara positivt för att nya möjligheter öppnar sig och för att organisationer alltid brukar få ny energi av slika byten. Å andra sidan är dessa byten ofta förenade med att den nye befattningshavaren vill bygga sitt egna team, vilket kan betyda förändringar i bemanningen på ett antal andra topposter. Hur det blir i fallet med Mike Ettling och Unit4 återstår att se.

Effektiva digitala lösningar i portföljen
Mike Ettling ser fram emot sin roll på Unit4 och att få driva vidare företagets affärsutveckling:
– Det är en stor glädje och förmån att anta den här positionen på Unit4 i en tid då våra kunders efterfrågan på effektiva digitala lösningar är större än någonsin. Jag ser fram emot att hjälpa kunder med att stärka och engagera sin personal och framgångsrikt genomföra dessa digitala omställningar. Jag ser också fram emot att arbeta med vårt innovativa och världsledande team för att stärka Unit4s ledande ställning som leverantör av affärssystem för tjänsteföretag och organisationer som sätter människan i centrum.

Stora mjukvaruinvesteringar
Sedan Unit4 blev privatägt 2014, då företaget förvärvades av Advent International, har företaget genomgått en omfattande förvandling och är nu en av de största och snabbast växande verksamheterna inom personalförvaltning via SaaS.
Stora investeringar har gjorts i produktportföljen för att göra det möjligt för Unit4 att erbjuda sina kunder ett brett urval av högkvalitativa molnbaserade tjänster. Dessutom har investeringar i forskning och utveckling, samt en utveckling av den globala organisationsmodellen, gjort att Unit4 befinner sig i en unik position för att leverera affärssystem till en expanderande kundbas av företag och organisationer som sätter människan i centrum.

Unit4s styrelseordförande, Leo Apotheker.

SaaS ökade med 26 procent under 2018
Ettling tar alltså, som inledningsvis konstaterades, över från Stephan Sieber, som under 2014 blev en del av Unit4s ledningsgrupp och som har haft rollen som VD sedan 2016. Stephan kommer att fortsätta stödja företaget under en övergångsperiod innan han påbörjar nya utmaningar utanför Unit4.

– Mike Ettling tar på sig den här ledande rollen under en mycket viktig och spännande period för Unit4, säger Léo Apotheker, styrelseordförande på Unit4. Intäktsstökningen för global SaaS under 2018 på hela 26 procent är ett bevis på verksamhetens styrka. Vi har fördjupat vårt fokus på människodrivna organisationer och fortsätter att utöka våra tjänster till flera centrala strategiska delar av marknaden. Ettlings ledarskapsförmåga, erfarenhet och intresse för innovativa affärssystem som sätter användaren i centrum kommer att bli mycket värdefulla då Unit4 går in i nästa utvecklingsfas.

Léo Apotheker avslutar:

– Vi till ta tillfället i akt att tacka Stephan Sieber för hans tid som VD och hans bidrag till att utveckla företaget till den globala marknadsledare som det är idag, och önska honom lycka till med nästa kapitel i karriären.

Missa inte PLM&ERP News längre intervju
med Unit4s sverigebas, Katarina Gunnarsson

När det gäller Unit4s svenska och finska verksamhet, samlade under Unit4 Nordic East-flaggan kan man räkna med att läget är lugnt. Bolaget bytte för relativt kort tid sedan chef och leds sedan mitten av fjolåret med ökande framgång av Katarina Gunnarsson (bilden ovan). Missa inte intervjun med henne som publicerades för ett par dagar sedan. Klicka på rubriken nedan för att läsa den längre artikeln och analysen av bolagets Nordic East-verksamhet:
”HON VÄNDE PÅ KUTTINGEN”: Det såg tufft ut i pipen när Katarina Gunnarsson tog VD-jobbet för Unit4 Nordic East…

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title