Annons

“Unvik säkerhetsfällorna”: Schneider Electric om vägen till vass EDGE COMPUTING

Tillväxten av edge computing gör det möjligt att decentralisera IT-hanteringen och skapa mikrodatacenter som finns på plats på kontor, i butiker eller i andra verksamheter som kräver snabb tillgång till viktiga data. Men edge computing kan också kantas av flera utmaningar så som bristande resiliens, övervakning och säkerhet.

TRE TIPS OM EDGE COMPUTING
• Börja med att fråga vad data betyder för verksamheten. Lagras data för att det är nödvändigt, för att det ger affärsfördelar, eller för att det är grunden för verksamheten? Ju större betydelse den direkta tillgängligheten av företagets data har, desto viktigare är det att ha den nära, i en edge-lösning.
• Edge eller molnet? Många verksamheter kombinerar idag edge-lösningar med att spara data i en molntjänst. Med sådana hybridlösningar kan företag spara sina mest verksamhetskritiska data i en edge-lösning som garanterar snabb och enkel tillgång, medan övriga data finns tillgängliga i molnlösningar.
• Givet att edge-lösningen hanterar verksamhetskritiska data bör den hålla lika hög säkerhetsnivå som ett stort datacenter. Det är viktigt att säkerhetsoptimera den fysiska miljön för att säkerställa att obehöriga inte kommer åt affärskritiska data.

UTÖKAD PORTFÖLJ
Schneider Electric har nyligen utökat sin portfölj med lösningar för mikrodatacenter med nya Easy-serien för standardiserade IT-miljöer och kommersiella miljöer.
Serien består av snabba, tillförlitliga och prisvärda mikrodatacenter som är designade för att rymma all lagring och nödvändig infrastruktur för edge computing-applikationer.
Easy mikrodatacenter är uppkopplade för att möjliggöra webbaserad fjärrövervakning och kan förses med Schneider Electrics EcoStruxure IT-mjukvara, för information i realtid var man än befinner sig.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title