Annons

Uppstickare: Exsitec växer i Norden med danska iAdvice

Svenska Vismaspecialisten och affärssystemkonsulten Exsitec köper en majoritetsandel i det danska IT-bolaget iAdvice, och etablerar sig i Danmark tillsammans med sina huvudägare Standout Capital och Syntrans.
iAdvice är ett danskt IT-bolag med kontor i Århus, företaget startades 2008 och är idag 17 medarbetare. I sitt erbjudande liknar iAdvice Exsitec på flera plan. iAdvice är experter på drift, installation och support av bland annat affärssystemet Visma Business och är en av Danmarks mest erfarna Visma-partners. Visionen med förvärvet är att Exsitec skall bli den ledande Visma-partnern i Danmark.

– Vi har i flera år tittat på att växa Exsitec utomlands – antingen genom förvärv eller att starta upp egen verksamhet från grunden. Vi har flera gånger fått bevisat av andra och för oss själva att vi är ett framgångsrikt bolag genom både utmärkelser och faktiska resultat. Våra medarbetare trivs, vi växer tillsammans med våra kunder och vi håller en bra lönsamhetsnivå. Det känns spännande att äntligen få ta vårt koncept utanför Sveriges gränser, menar Exsitecs vd Johan Kallblad.

Existecs HR-chef Emma Billenius.

Stabil tillväxtkurva. Exsitec har i många år haft stabil tillväxt med hjälp av organisk tillväxt och köp. Förvärven är förstås en viktig del av tillväxten – både för knyta till sig fler duktiga medarbetare samt för att nå en större kundbas. Dessutom öppnar det möjligheter för befintliga kunder att ta del av ett större erbjudande från samma leverantör och för personalen att utvecklas. Förutom förvärv är Exsitecs traineeprogram en viktig grund till tillväxten och idag består ungefär en tredjedel av medarbetarna av tidigare traineedeltagare. Till augusti 2019 kommer programmet utökas till 30 platser.
– Huruvida traineeprogrammet kommer ha platser även i Danmark är idag inte beslutat, men självklart kommer den nya etableringen vara en del av programmet, säger Existecs HR-chef Emma Billenius.

Bara under 2018 har Exsitec bland annat tilldelats pris för årets tillväxtföretag i Linköping och årets partner till Medius. En annan utmärkelse är Brilliant Futures pris för Powered by People där framgångsrika företag vad gäller medarbetarupplevelser rankas och Exsitec hamnade på årets lista bland topp 5 i kategorin service- och tjänsteföretag – framför välkända företag som Spotify och Haglöfs.
– Vi satsar mycket på våra medarbetare och det är extra viktigt vid ett förvärv. Att kunna få våra nya kollegor att känna sig som en del av Exsitec är extra viktigt för oss i detta skede, menar Billenius.

Få ut mer av IT-systemen. Exsitec har flera viktiga förvärv i ryggsäcken och resultaten pekar på att de vet vad det gör. En etablering utanför Sverige och med iAdvice kan bli en viktig nyckel i bolagets fortsatta resa.
– Att iAdvice arbetar utifrån parollen ”Få mere ud af dit it-system” kan inte passa oss bättre. Nu ser vi väldigt mycket fram emot ett spännande 2019 tillsammans, berättar Johan Kallblad.

Exsitec är specialister på verksamhetssystem så som affärssystem, beslutsstöd och mobila lösningar. Vi hjälper företag att välja rätt IT-system som också anpassas efter kundens verksamhet, vi ser till att allt fungerar tillsammans och tar ansvar efter leveransen. Exsitec har en rikstäckande leveransorganisation som utgörs av cirka 150 medarbetare med kombinerad kompetens inom IT och verksamhetsstyrning.
– Vi använder oss av marknadsledande system som Visma Business, Visma.net, QlikView/Sense, Effectplan, Mobigo och MediusFlow. Exsitec har huvudkontor i Linköping samt regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Söderhamn, avslutar Kallblad.

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title