Annons

Vad är nytt i SOLIDWORKS 2022? Experterna på PLM Group om de mest spännande nyheterna i den nya versionen

Klart är att när det kommer en ny version av SOLIDWORKS så handlar det om konkreta och praktiska lösningar som gör yrkeslivet enklare för dem som jobbar med programmet. Till saken hör också att programutvecklarna på SOLIDWORKS alltid haft örat mot marken när det gäller att vässa programvarans kapabiliteter i enlighet med användarnas önskningar. Den kulturen sitter i generna hos organisationen och när man nu presenterar nya SOLIDWORKS 2022 kommer kändes allt detta igen.

DE BÄSTA TIPSEN OCH TRICKEN
För de som är gamla i SW-gården är denna proaktiva hållning ingen nyhet. Bolaget har allt sedan sitt första mjukvarusläpp i mitten av 1990-talet år årligen släppt nya versioner av SOLIDWORKS som både förbättrar användarupplevelsen och prestandan.
Under senare år har de tidigare fysiska lanseringsmötena av nya versioner gått över till att bli digitala event, vilket förstås också accentuerats av Coronviruseffekter.

Årets presentationsevent från PLM Group är uppdelat i två delar, där företagets SOLIDWORKS-experter går igenom hur användaren kan dra full nytta av de nya funktionerna. Helena Eidgärde (t v på bilden t h) och Joel Humphries (t h) går i dessa igenom de nya funktionerna, svarar på tittarfrågor och delar sina bästa tips och tricks. ”Och det handlar i högsta grad om lösningar
som kommer göra ditt arbete ännu mer effektivt,” säger Humphries.

EN TJUVTITT PÅ FÖRBÄTTRINGARNA I SW 2022
PLM&ERP News har i tidigare artiklar ”tjuvtittat” på och presenterat en katalog över de viktigaste förbättringarna. Men låt oss särskilt peka ut de verktyg och bryggor som nu skapats för att underlätta klivet upp i molnet och tillgång till det rika utbudeta av domänappar i DS 3DEXPERIENCE-plattform. Förutom alla nya funktioner och förbättringar i SOLIDWORKS, berättar PLM Groups talare mer om hur företag kan dra nytta av just detta med den molnbaserade och integrerade plattformen 3DEXPERIENCE för att skapa innovativa produkter.

Toppmodern och vass processorkraft har utnyttjats i Solidworks 2022, som levererar viktiga uppdateringar på bl a simulerings- och visualiseringssidan. Som ett exempel har Solidworks Simulation 2022 tillägg av bakgrundsförbättringar för att hjälpa hastighet, tillsammans med en ny standardkurvatur-baserad mesher-vilket ökar hastigheten, men som också kan göras grövre för att lösa ännu snabbare. Demos visar en hastighetsökning över 2021 -versionen med 27 procent, även om upp till 30 procent förbättringar borde vara möjliga.

Mer detaljerat ser det ut så här när det gäller förbättringar i SOLIDWORKS 2022:
• Nya arbetsflöden och funktionsförbättringar inom montering och partdesign, ritningsdetaljer, simulering och produktdatahantering.
• Nya funktioner i delar som hybridmodellering och skapa standardiserade externa trådar.
• Förbättringar av användargränssnitt till genvägsfält, konfigurationshantering, geometrisk tolerans med mera.
• Kvalitets- och prestandaförbättringar vid arbete med stora sammansättningar, import av STEP-, IFC- och DXF/DWG -filer, detaljerade ritningar och hantering av produktdata.
• Automatisk optimering av monteringsprestanda utan att oroa dig för lägen och inställningar.
• Snabbaste grafiken hittills med förbättrad display-respons och kvalitet.
• Tillgång till 3DEXPERIENCE-plattformens digitala miljö för att förbättra innovation och beslutsfattande.
• Tillgång till den molnbaserade 3DEXPERIENCE Works-portföljen med utökade applikationer för design, konstruktion, simulering, tillverkning och styrning lanseras med användardrivna förbättringar som påskyndar produktutvecklingen
• Dassault Systèmes har introducerat SOLIDWORKS 2022, den senaste versionen av sin portfölj av 3D -design och tekniska applikationer som används av miljontals innovatörer världen över. SOLIDWORKS 2022 levererar hundratals nya användardrivna förbättringar som accelererar innovation och effektiviserar och påskyndar produktutvecklingsprocessen från idé till tillverkning.

VÄRLDENS LEDANDE PROFESSIONELLA CAD-LÖSNING
Allmänt brukar Dassault Systemes stoltsera med att man har över 6 miljoner licenser ute idag, och så kan det vara (det mesta handlar om s k utbildningslicenser), lite beroende dock hur man räknar. Men om man håller sig till det som brukar kallas ”professionella användare” är en siffra man ofta hör från SW-håll 1,2 miljoner användare.
Men som sagt, det hela kommer an på vem man frågar. Talar man med Jay Vleeschhouer, expert och managing director hos Griffin Securities, räknar han med att det handlar om att SW hade en aktiv bas på drygt 600 000 användare (definierade som kommersiella användare som betalar underhåll/prenumeration); vilket på inget sätt är någon dålig siffra. Tvärtom är SOLIDWORKS med detta världens mest använda 3D CAD-desktop-program på denna nivå med en 40-procentig andel av den totala globala användarvolymen, före t ex Autodesk och andra kända storheter.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title