Annons

VÄSSAD AI och COBOT-PROGRAMMERING när MathWorks ansluter sig till Universal Robots ecosystem

MathWorks, som utvecklar matematisk datormjukvara, ansluter sig till programmet UR+, vilket är branschens största och mest omfattande ekosystem av produkter certifierade för att integreras sömlöst med cobots från Universal Robots (UR).
MathWorks fick UR+-certifieringen för MATLAB, som är bolagets programmerings- och numeriska beräkningsplattform som tillhandahåller mjukvaruverktyg och algoritmer för att designa, simulera, testa och distribuera robotapplikationer, inklusive de för Universal Robots cobots.
Allmänt kan noteras att robotingenjörer använder MATLAB för specialiserade eller sofistikerade cobot-applikationer. Dessa är svåra att programmera med hjälp av UR-teach-pendant eller grafiskt baserade programmeringsverktyg, inklusive applikationer med maskininlärning, djupinlärning, datorseende, optimering, sensorfusion och avancerad signalbehandling. Här hävdar nu MATLAB att man tillhandahåller AI-funktioner för cobots att röra sig mer effektivt och produktivt genom att uppfatta dynamiskt föränderliga arbetsytor och sofistikerade robotalgoritmer:
”Ingenjörer kan verifiera sina UR-cobot-applikationer genom att ansluta MATLAB till URSim, en simuleringsprogramvara för robotprogram, eller UR-hårdvara. MATLAB-stöd för Universal Robots är kompatibelt med hela e- och CB-serien av Universal Robots,” skriver man i en pressrelase.
- Vi är glada över att välkomna MathWorks till vårt UR+-ekosystem och ser fram emot att se detta partnerskap hjälpa till att förenkla den mer komplexa cobot-utbyggnaden för robottekniker, säger Christopher Savoia, Universal Robots UR+ ekosystemchef.

Offline cobotprogrammering och simulering inom MATLAB gör det möjligt för användare att minimera stilleståndstiden vid programmering med robotar på plats. Robottekniker kan också distribuera robotalgoritmer och AI-modeller genom att generera C++-koder direkt på inbäddade mål, såsom GPU-kort, med MATLAB Coder™ och Simulink Coder™ för fristående, accelererad exekvering med UR-hårdvara.

– Med Universal Robots marknadsledarskap och MATLAB och Simulinks förmåga att accelerera innovationstakten, kommer integratörer och slutanvändare nu att ha förmågan att lösa mer komplexa automationsarbetsflöden, säger Dominic Viens (bilden t v), direktör för Design Automation Marketing på MathWorks. Han fortsätter:
– UR-hårdvarusupportpaketet minskar tiden till marknaden för avancerade cobot-applikationer som kräver integration av flera komplexa teknologier. Detta gör det möjligt för små och medelstora tillverkare att ta till sig djupa teknikstackar till en bråkdel av kostnaden för att anlita externa konsulter.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title