Annons

Vassare digital verkstad med Rockwells nya ThinManager

Rockwell Automation ligger inte på latsidan när det gäller att ta fram nya verktyg som underlättar arbetet på verkstadsgolvet. Idag introducerar denna klassiska "automationsexpert" en ny, uppdaterad tunn klientmjukvara som ger industripersonal bättre tillgång till produktionsinformation. Lösningen är ytterligare ett steg på vägen mot Rockwells vision, "The Connected Enterprise".
Det handlar om mjukvaruplattformen ThinManager, version 10.0 som ger ett antal fördelar: Ny visualisering, mobilitet och säkerhetsfunktioner hjälper operatörer och tekniker att producera mer med mindre stilleståndstid, hävdar bolagets, Tom Jordan, marknadschef för ThinManager.

Arbetet på verkstadsgolvet är stressigt redan som det är och en försvårande faktor är att mycket tid får ägnas åt att leta efter information. Det här tar Rockwell nu ett grepp om och den nya, virtuella skärmvisningsfunktionen gör att användarna kan skräddarsy hur de får upp applikationer och data från flera olika källor utan att skriva om en enda kodrad.
– Funktionen hjälper dem att visa den information som är mest relevant till deras arbete. Ny support för bärbar teknik kan också revolutionera personalens infoaccess. Underhållstekniker kan t ex diagnostisera och felsöka en maskin bara genom att titta på den med ett virtual reality-headset för Microsoft HoloLens, säger Jordan.

Ett bra gränssnitt och vassa visualiseringslösningar präglar ThinManagers version 10.

Rockwells starka ”Connected Enterprise-vision”. Som PLM&ERP News tidigare rapporterat bygger det moderna Rockwell upp sin sina lösningar kring hur effektivt verkstadsarbete ska bedrivas via sin Connected Enterprise-vision. Det kopplade företaget alltså. Tom Jordan menar i detta att ThinManager-mjukvaran är ytterligare ett steg på vägen mot att bygga upp Connected Enterprise-miljöer, där en huvudpoäng är vässad visualisering och mobilitet.
– Mjukvaran kan visualisera data och sprida innehållet till olika kombinationer av enheter, användare och platser i en industrianläggning. Den möjligheten ger bättre insikt i och styrning av användarens drift, förklarar Jordan.

Minskar operatörsunderhållet. Men det finns fler fördelar med den nya uppdateringen. Mjukvaran introducerar nu vad man kallar, ”autentiseringspassering” för att förbättra produktiviteten.
Bakgrunden är att användarna tidigare måste logga in separat på ThinManager och andra mjukvaruapplikationer. Det ökade på drifttiden och tid är, som bekant, pengar. Nu skickar mjukvaran vidare användarnas inloggningsuppgifter till supportade HMI-produkter som FactoryTalk View Site Edition.

Förbättrade autentiseringsfunktioner har också andra fördelar: De sänker operatörsunderhållet och förbättrar säkerheten med förenklad administrering av enheter och användare.
Version 10.0 gör att användarna kan konfigurera olika slags autentisering som t.ex. RFID-taggar och biometri. Nya lösenordscachar gör att administratörerna kan konfigurera tidsintervall för PIN-autentisering under skiftet.

Relevance ger bättre uppkoppling och ökad säkerhet. Relevance som är den inbyggda mobilitetslösningen i plattformen ger supportade mjukvarukomponenter direkt till mobilenheterna på specificerade ställen i anläggningen. Relevance använder lokala resolvers som t ex ”Bluetooth beacons” och Wi-Fi så att användare och enheter bara kan ta emot innehållet i auktoriserade områden. Funktionen ger användarna bättre uppkoppling och driftsäkerhet.

ThinManager levererar innehållet där det behövs och visar operatörerna det som de vill ha det. Det är den enda lösningen för tunn klientstyrning och mobilitet som är specialgjord för leverans och styrning av industriapplikationer.
Rockwell noterar vidare i pressmaterialet att det går att applicera på många vertikala industrimarknader, som livsmedel och dryck och vatten/avlopp.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title