Annons

Vassare industrianläggningar med HEXAGONs nya versioner av Intergraph Smart 3D, CADWorx och CAESAR II

Det är bra fart på utvecklingsarbetet inom Hexagons Asset Lifecycle Intelligence division. Inom denna division utvecklar man lösningar inom området digitala verkligheter och presenterar idag nya versioner av Intergraph Smart 3D, CADWorx och programvaran CAESAR II.
De här lösningarna används inom 3D och smart reality för att designa, bygga och underhålla industrianläggningar, som man uttrycker saken i pressmaterialet, ”på ett mer lönsamt, säkert och hållbart sätt.”
Sean Locke, europeisk VP för försäljning av digital projekt på Hexagons division för Asset Lifecycle Intelligence (ALI) konstaterar bl a att bolagets kunder är entusiastiska över det nya gränssnittet i Smart 3D:
– Absolut, det ger dem tillgång till ett rikare innehåll och förbättrade arbetsprocesser, säger han och tillägger: ”Efter förvärvet av iConstruct är vi stolta över att ännu en gång kunna höja ribban med branschledande konstruktionslösningar utvecklade för att svara upp mot viktiga projektkrav för våra kunder.”

Till saken hör att de nya program-versionerna är utvecklade i nära samarbete med Hexagons kunder och fokuserar på användarvänlighet och integration med existerande arbetsprocesser samtidigt som de hanterar nya behov.

Hexagon har utvecklat de nya programversionerna i samarbete med sina industriella kunder.

Så här ser det:

Smart 3D 13.1 med nytt UI och funktionalitet för 3D-modellering
Smart 3D Computer-Aided Design (CAD)-programvara hjälper företag inom design, upphandling och byggnad med att skapa, förändra, analysera och optimera projektdesign. Programvarans funktionalitet för att skapa projekt/as-built (anläggning i färdigt skick) tar bort begränsningar som finns i traditionella tekniker och möjliggör en äkta iterativ konstruktionsmiljö.
Den senaste versionen av Smart 3D 13.1 introducerar ett nytt användargränssnitt samt förbättrade funktioner för modellering av sk brownfield (existerande anläggningar). Den innehåller även nya verktyg för att säkra dataintegritet när existerande data förs in i lösningen och enklare felsökning för administratörer. Dessutom innehåller den nya versionen förbättringar av funktionalitet inom områden som rörledningssystem, struktur, utrymmesanvändning och elektrisk installation.
Versionen kommer efter det att Hexagon nyligen förvärvat iConstruct Pty Ltd, leverantör av prisbelönad programvara inom området Building Information Modelling (BIM) som används vid kommersiell och industriell byggnation samt infrastrukturprojekt.

Nytt gränssnitt och vässad funktionalitet i CADWorx V22-releasen
Sedan introduktionen av CADWorx för över 20 år sedan har lösningen revolutionerat branschen för industrikonstruktion med sin användarvänlighet, interkonnektivitet och skalbarhet. Den nya versionen CADWorx V22 har nytt gränssnitt och utökad funktionalitet och är den mest omfattande programvarusviten för anläggningsdesign på marknaden.
Idag använder mer än 90 procent av ledande företag inom teknisk konstruktion och ägare/operatörer globalt lösningen för att uppnå korrekta och tillförlitliga projektresultat.

CADWorx är en integrerad och komplett svit som effektiviserar anläggningsdesign och tekniska processer. Den stödjer intelligent modellering av anläggningskonstruktion, processcheman och listar automatiskt vad som ska levereras baserat på anläggningens konstruktion.
Målsättningen med den nya versionen är att ytterligare öka värdet för kunden. Den innehåller bland annat ett nytt och intuitivt gränssnitt som naturligt följer ett projekts genomförande, avancerade sökmöjligheter och filter för att visualisera olika specifikationer och linjer, inställningar för dialog, strömlinjeformad linjenumrering till en enda dialog, möjligheter att modellera, exportera och rapportera cirkelformade basplattor i CADWorx Structure. Här finns även möjlighet att mäta komponenter samtidigt som 3D-skärningsplan och volymklippning används.
– När det handlar om anläggningsdesign behöver byggnads- och anläggningsföretag och ägare/operatörer lösningar anpassade efter deras process- och konstruktionsbehov, kommenterar Hexagons Peter van der Weijde, VP för försäljning på Asset Lifecycle Intelligence-divisionen. Han fortsätter:
– Den nya versionen av CADWorx lever upp till förväntningarna genom att erbjuda integrerad programvara som är skalbar, flexibel och viktigast av allt, enkel att använda. För projekt som kräver noggrannhet och krav på att hålla sig inom tids- och budgetramar, ger CADWorx det klart bästa värdet.

Korrekt stressanalys: CAESAR II release 13
Ansvariga för rörkonstruktion är beroende av korrekt stressanalys när de konstruerar, utvärderar och rapporterar rörledningssystem för att garantera anläggningens driftsäkerhet. Får att uppnå det krävs effektiva lösningar enligt senaste riktlinjer och standard.
I september släpptes den nya versionen av CAESAR II, det mest populära verktyget för att garantera säkra system och minska risken för fel. Den erbjuder utökad funktionalitet med de senaste rörledningskoderna för att ytterligare kunna minska kostnader genom hela anläggningens livscykel, lösningar för stressanalys av rör som tar hänsyn till vikt, tryck, temperatur, seismisk aktivitet och andra statiska och dynamiska förhållanden.

Från kundsidan bekräftar Sondre Luca Helgesen, CEO för Stressman Engineering, fördelarna med den nya versionen:
– Våra tekniker på Stressman Engineering är mycket nöjda med den nya versionen av CAESAR II eftersom den hjälper oss få mer tillförlitliga resultat i sina stressanalyser. Den senaste versionen använder ASME B31J kodstandard vilket är ett krav i 2020-versionen av ASME B31 rörkoder. Den kan användas för alla metallrörskoder vilket ger bättre flexibilitet och stressanalys. Vi är övertygade om att dess tillförlitlighet, pålitlighet och giltighet kan hjälpa oss möta våra behov kring rörstress och analysbehov för våra kunder.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title