Annons

VASSARE STRUKTURSIMULERING: Det går undan i svängarna när Altair tar nya steg på marschen upp i molnet med SimSolid Cloud

Att jobba direkt i browsern, i molnet, utan att behöva ladda ner programvara är en av tidens viktigaste trender. Finessen med att komma åt avancerade och kapabla lösningar var som helst, när som helst och egentligen på nära nog vilken sorts uppkopplad enhet som helst, är onekligen också vägvinnande. Skälen är flera, men övergripande förenklas arbetet för att man kan få tillgång till rätt sorts verktyg, molnteknikens betydligt större processkapacitet och plattformar som underlättar samverkan, gärna i realtid, med andra intressenter i utvecklingsprocesserna.
Detta har simulerings- och analysutvecklaren Altair tagit fasta på när man nu lanserar en innovativ molnbaserad lösning för struktursimulering som tillåter användare att komma åt nästa generations simuleringsteknik på just det produktiva sätt som beskrivs ovan. Med nya SimSolid Cloud elimineras geometriförenkling och meshing, vilket är de två mest tidskrävande och omfattande uppgifterna som utförs i traditionell beräkningsanalys i FEA-kontext, Finita Element Analys. Här går det nu undan i svängarna - SimSolid Cloud levererar resultat på några sekunder till minuter och hanterar enkelt komplexa sammansättningar.
- SimSolid Cloud har potentialen att påskynda och förenkla det dagliga arbetet avsevärt för användare av strukturanalys inom alla marknader, kommenterar James R. Scapa, grundare och VD på Altair.

Altair-chefen påpekar också att ”alla användare inom konventionella finita element-verktyg kommer att hamna efter i utvecklingen om de inte anammar denna nya teknik.”

Ingen programinstallation och meshfri teknik
Med SimSolid Cloud behövs det sålunda ingen programinstallation eller tillgång till omfattande datorresurser; användare får snabb, sömlös datahantering och kapacitet för produktivt samarbete. Förutom att eliminera de mest tidskrävande uppgifterna med geometriförberedelse och meshing, erbjuder SimSolid Cloud även strukturella linjära och icke-linjära statiska-, modal vibrations- samt termiska spänningsanalyser, som användare kan utföra i sin föredragna webbläsare.

Några av SimSolid Clouds nyckelfunktioner inkluderar:

  • Mesh-fri teknik och full-fidelity CAD-simulering
  • Omfattande stöd för olika fysiker
  • Adaptiv lösningsteknik
  • Automatiserad modellering av kopplingar
  • Resultat på sekunder
  • Intuitivt, användarvänligt gränssnitt
  • Omfattande materialbibliotek

Vidare, SimSolid Cloud är också fördelaktigt för designingenjörer som arbetar med komplexa projekt inom olika branscher, ingenjörsanalytiker och konsulter som vill hantera komplexa geometrier och förhållanden med mera. Detta är bra för användare i alla branscher, särskilt de inom industrimaskiner, verktygs- och utrustningstillverkning, tung utrustning, konsumentprodukter samt arkitektur, teknik och konstruktion.

Kräver inga betydande investeringar
Vi var i ingressen inne på detta med samverkan i utvecklikngsarbete och även här håller sig Altair på tårna. SimSolid Cloud är tillgängligt genom Altair One, som är bolagets molnbaserade innovationsportal som erbjuder gemensam åtkomst till simulerings- och dataanalysteknik tillsammans med skalbar högpresterande datoranvändning och molnresurser – allt på ett ställe. Men SimSolid Cloud inkluderar flexibla prenumerationsalternativ som gör avancerade tekniska simuleringar möjliga för alla och passar speciellt oberoende yrkesverksamma samt små och medelstora företag som vill optimera sina design- och ingenjörsprocesser utan att behöva göra betydande investeringar i hårdvara eller mjukvara underhåll.

Den som vill veta mer om Altair SimSolid kan gå in på https://altair.com/simsolid eller klicka här för  tillgång till en gratis provperiod.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title