Annons

Volvo Group köper majoritetsandel i schweiziskt ingenjörsföretag inom elektromobilitet

Stenqvist tillägger att koncernen genom att investera i Designwerk Technologies kommer att komplettera sin nuvarande kapacitet när det gäller nischprodukter och lösningar.
– Denna investering kommer att stödja Volvokoncernens övergång till klimatneutrala transportlösningar mellan segment, säger han.

Genom att lägga till Volvos skala och kompetens till Designwerk Technologies nischproduktion kommer båda bolagen att kunna påskynda den nödvändiga implementeringen av elfordon och stödjande infrastruktur och öka andelen utsläppsfria resor på vägarna, menar det schweiziska ingenjörsbolagets chef, Adrian Melliger, t h.

SKRÄDDARSYR ELBILAR – ÄVEN LASTBILAR – UNDER FUTURICUMMÄRKET
Designwerk Technologies erbjuder skräddarsydda elbilar under varumärket Futuricum, mobila snabbladdare och högspänningsbatterisystem. Som ett innovativt företag arbetar bolaget i snabba återkopplingsslingor i utveckling med kunder för att ständigt förbättra sitt erbjudande.
– Vi ser fram emot att fortsätta stödja Volvokoncernens elektromobilitetstransformation, med ytterligare smidighet och prestanda. Genom att lägga till Volvos skala och kompetens i vår nischproduktion kommer vi båda att kunna påskynda den nödvändiga implementeringen av elfordon och stödjande infrastruktur och öka andelen utsläppsfria resor på vägarna, säger Adrian Melliger, VD för Designwerk Technologies.

FORTSÄTTER SOM FRISTÅENDE AKTÖR
Designwerk Technologies kommer att fortsätta att fungera som ett fristående företag, skriver Volvo i sin pressrelease och tillägger att, ”slutförandet av transaktionen förväntas ske under de kommande veckorna. Transaktionen har ingen betydande inverkan på Volvokoncernens resultat eller finansiella ställning.”

Intressant är att Designwerkes produktionsprogram omfattar också elektriska lastbilar av märket Futuricum, förutom sånt som mobila snabbladdare, modulära batterisystem för elfordon och flygplatsutrustning.
De första eldrivna sopbilarna på schweiziska vägar är en av dessa elektriska lastbilar. Designwerk-laddarna är populära bland europeiska biltillverkare. Med sina modulära batterier möjliggör företaget även för små och medelstora fordonstillverkare att göra en framgångsrik övergång till elektrisk mobilitet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title