Annons

Volvo Group säljer Wireless Car för 1,1 miljard till Volkswagen

Volvokoncernen - alltså Lastvagnar, Bussar, VCE m fl - säljer 75,1 procent av aktierna i sitt helägda dotterbolaget Wireless Car till Volkswagen. Köpeskillingen uppgår till 1,1 miljarder kronor för detta bolag, som säljer tjänster och lösningar för uppkopplade personbilar till globala bilproducenter.

– Vi är fast beslutna att behålla vår position som ledare inom uppkopplade fordon och tjänster. Det här avtalet gör det möjligt för oss att fullt ut fokusera våra resurser och aktiviteter inom det här området på kommersiella fordon, säger Jan Gurander, vice VD och finanschef för Volvokoncernen i ett pressmeddelande.
Wireless Car har i dag 3 miljoner uppkopplade bilar över hela världen och årets intäkter beräknas till en halv miljard kronor. Bolaget är baserat i Göteborg och har kontor i USA och Kina.

Wireless Cars tjänster.

Bolaget är ingen nykomling på marknaden utan har en 18-årig historia bakom sig. Man har byggt upp en plattform för sina tjänster, WirelessCar-plattformen, där man kan kombinera olika moduler. Varje dag distribueras mer än 6 miljoner meddelanden världen över, inklusive ett antal ”topptimmar” då takten ligger på 6000 meddelanden per minut.  

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title