Annons

Volvo Group VP och PiezoMotors ex-VD blir nya styrelsemedlemmar i svenska 3D-printutvecklaren Wematter

Linköpingsbaserade 3D-printutvecklaren Wematter, som utvecklar 3D-skrivare till produktutvecklingsavdelningar inom industri och sjukvård, har valt in Kasper Josefsson, VP inom Volvo Group och Johan Westermark, tidigare VD på PiezoMotor, som nya styrelseledamöter. Linköpingsbaserade 3D-printutvecklaren Wematter, som utvecklar 3D-skrivare till produktutvecklingsavdelningar inom industri och sjukvård, har valt in Kasper Josefsson, VP inom Volvo Group och Johan Westermark, tidigare VD på PiezoMotor, som nya styrelseledamöter.
De bägge ledamöterna nominerades och valdes, enligt bolagets pressmaterial, "in för att etablera och förverkliga Wematters expansiva planer."

Wematter utvecklar 3D-printers för lasersintring i polyamid eller ett biobaserat material kallat Aurora. Industriella produktutvecklings-avdelningar, men även aktörer som arbetar med ortopediska hjälpmedel, är de främsta målgrupperna. Lasersintring kan beskrivas som en metod där de printade modellerna byggs upp med i Wematters fall ett pulver, glasfiberarmerad polyamid, eller Aurora P11. Pulvret värms upp och smälts till slut i printern med hjälp av en laserstråle.  

Husqvarna är en av Wematters kunder.

Flera nya kundavtal
Under det senaste året har Wematter rott i hamn ett flertal nya kundavtal och lanserat flera nya produkter som Gravity, en SLS 3-D skrivare som levererar starkare utskrifter i plastkomposit än någon annan på marknaden, och rengöringsmaskinen Density, som via vattentryck rengör utskrifterna från överskottsmaterial som sedan kan återanvändas.

Johan Westermark, ny i Wematterstyrelsen.

För att möta efterfrågan tillsätter Wematter Johan Westermark och Kasper Josefsson som styrelseledamöter. Behov av användarvänlighet och närhet är mer relevant än någonsin tidigare. Med våra 3-D skrivare kan forskare, tekniker och ingenjörer själva skapa produkter och komponenter direkt på sjukhuset, R&D avdelningen och i fabriken. Johan och Kasper kommer med sin kunskap och erfarenhet hjälpa oss uppnå våra tillväxtmål, säger Robert Kniola, VD och grundare på Wematter.

Båda två har praktisk 3D-printerfarenhet
Johan Westermark kommer senast från en position som VD för bolaget PiezoMotor. Där var han bland annat med om att ta företaget från en värdering på 60 miljoner kronor till att lista PiezoMotor på Nasdaq First North till en värdering av 700 miljoner kronor.

Kasper Josefsson arbetar som VP inom Volvo Group.

Kasper Josefsson arbetar som VP inom Volvo Group och har mycket stor erfarenhet från ett antal olika Volvobolag med särskilt fokus på produktions- och logistiklösningar. Båda två har praktisk erfarenhet av 3D-printers från ett kundperspektiv och strategiska insikter inom produktionsfrågor och logistik.
– Lokal industriell 3D-printing har stort inflytande på framtidens tillverkningsindustri och Wematter har potentialen att överträffa branschens förväntan. Min kunskap och erfarenhet kommer hjälpa Wematter att gå från ett förhoppningsbolag till ett förväntansbolag, säger Johan Westermark.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title