Annons

Volvo Lastvagnar i täten på ellastbilsmarknaden i Europa

Roger Alm konstaterar vidare att han är övertygad om att det håller på att bli en viktig konkurrensfördel att erbjuda eltransporter utan utsläpp,
Klart är också att den internationella lastbilsbranschen genomgår en omvandling mot mer hållbara transporter när försäljningen av tunga batteridrivna eltruckar börjar ta fart, med Europa i täten. Ett ökande antal tunga helelektriska lastbilar körs nu i kommersiell trafik.

STARTADE SERIEPRODUKTION 2019
Volvo Lastvagnar startade serieproduktion av elektriska lastbilar 2019, som ett av de allra första lastbilsmärkena i världen att göra det. När produktionen av de kraftiga helelektriska modellerna Volvo FH, Volvo FM och Volvo FMX startar i höst kommer Volvo att ha det mest kompletta elsortimentet i den globala lastbilsindustrin. Volvo har levererat elfordon till en lång rad kunder i Europa, Nordamerika och Australien. Företagets mål är att hälften av dess totala lastbilsförsäljning ska vara elektriska år 2030.
– Det är klart att dessa siffror visar att vi har fått en mycket bra försäljningsstart. Med det bredare utbudet av elbilar kommer det att vara möjligt att elektrifiera nästan hälften av de tunga vägtransporterna. Denna andel kommer att växa ännu större i takt med att sträckan som elbilar kan köra ökar och laddinfrastrukturen för tunga lastbilar utvecklas ytterligare, säger Roger Alm.

IHS MARKIT STATISTIK ÖVER DET TOTALA ANTALET REGISTRERADE LASTBILAR
(≥16 ton) i Europa 2021 exklusive Storbritannien:
Schweiz 77
Norge 56
Sverige 47
Nederländerna 42
Tyskland 37
Frankrike 25
Danmark 21
Spanien 11
Italien 9
Ungern 7
Polen 4
Belgien 3
Tjeckien 2
Finland 2
Irland 2
Österrike 1
Totalsumma 346

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title