Annons

Volvokoncern drar igång processen att etablera en ny batterifabrik i Sverige

I en omfattande lokaliseringsstudie indikeras att Skaraborgsregionen i Sverige är en ideal plats för fabriken. Den föreslagna anläggningen i Mariestads kommun är belägen nära Volvokoncernens motorfabrik i Skövde och kommer att dra nytta av existerande industri- och logistikinfrastruktur och spjutspetskompetens inom storskalig avancerad industriproduktion, samt ha tillgång till svensk fossilfri energi.
Volvokoncernens forsknings- och utvecklingscenter samt huvudkontor i Göteborg ligger endast två timmar bort.
Volvokoncernen kommer att gradvis öka kapaciteten, för att nå storskalig serieproduktion före 2030. Batterierna kommer att designas specifikt för kommersiella fordonsapplikationer för att stödja den globala utrullningen av elektriska lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och elektriska drivlinor för olika typer av användningsområden.
Etableringen av produktionssiten är avhängig godkännande från berörda myndigheter. Den slutgiltiga lokaliseringen kommer att beslutas efter offentligt samråd och verksamheten är beroende av miljötillstånd.

Batterifabrik också i Belgien
Sedan tidigare har Voilvo Lastvagnar f öl tagit ett beslut att man startar sin första fabrik för montering av batterier i belgiska Gent. Fabriken kommer att leverera färdiga batteripack till Volvos helelektriska tunga lastbilar.
Volvo Lastvagnars första fabrik för montering av batterier i Belgien kommer att förse företagets tunga ellastbilar med skräddarsydda batterier.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title