Annons

VR-lösning som lockar globala storföretag: Ingen monsterdator behövs när Varjo flyttar in i AWS-molnet

Plattformen Varjo Reality Cloud introducerades första gången sommaren 2021 och är en virtuell 3D-miljö för avancerat samarbete. Varjos vision är att användarna,, ska kunna scanna in den fysiska miljö där de befinner sig och ”teleportera” kollegor till miljön via ett VR- eller XR-headset. Mottagarna upplever miljön i realtid genom någon annans headset, i så hög upplösning som det mänskliga ögat uppfattar. Och nu tar alltså plattformen ett nytt steg mot att skapa nytta för ännu fler användare – genom att erbjuda livestreaming via Varjo Reality Cloud. Amazon Web Services, AWS, är Varjos molnpartner och har arbetat nära tillsammans för att möjliggöra att komplex rendering kan genomföras i molnet och sedan strömmas till mottagaren utan latens.

VERKLIGHETSNÄRA VIRTUELLA MILJÖER
Genom att strömma innehållet från AWS-molnet snarare än att hantera allt via en lokal dator kan man genast ge sig in i en verklighetsnära virtuell miljö för olika former av samarbete med kollegor på distans. Allt som krävs för högsta kvalitet är ett Varjo-headset, en dator med en dedikerad NVIDIA-grafikprocessor, och en internetuppkoppling på 35 megabit per sekund, tack vare Varjos proprietära datakomprimering. Allt innehåll är krypterat.
I en film producerad tillsammans med elbilstillverkaren Rivian, visar Varjo upp hur molnstreaming via Reality Cloud fungerar och ett exempel på användningsområden.
En prototypmodell som skapats i Autodesk VRED kan undersökas i den virtuella verkligheten, och team av ingenjörer och utvecklare världen över kan samarbeta som om både de och bilen befann sig på samma fysiska plats.

INBYGGD ÖGON-TRACKING
Liksom Varjo har Rivian ett nära samarbete med AWS, och under 2021 års upplaga av Re: Invent berättade man om det fördjupade samarbetet.

– Att samarbeta med Varjo kring Reality Cloud-plattformen har varit en spännande resa. Genom att utnyttja den senaste generationen Amazon EC2 G5-instanser tillsammans med inbyggd ögon-tracking i Varjos headsets möjliggörs virtuell samverkan med samma upplösning som det mänskliga ögat, i AWS-molnet. Vi har aldrig varit närmare att få metaverse att kännas som den fysiska världen, säger Sini Tinfors, lösningsarkitekt på AWS Nordics.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title