Annons

Webb TV/CAE: ANSYS, the Movie – om simulering som religion och bolagets väg in i framtiden

- Simulering är lite som religion, konstarerar PLM&ERP News chefredaktör, Verdi Ogewell, i dagens webb TV-reportage på vår amerikanska systersajt, engineering.com. ”Det är till stor del en fråga om tillit och få lösningar på marknaden för simulering och analys (S&A) är lika betrodda som dem från ANSYS. Detta nästan 50-åriga företag är den klara marknadsettan inom den viktiga sub-PLM-sektorn S&A (Simulering & Analys, CAE) med en omsättning på drygt 1 miljard dollar. Och framåt ser det bra ut: inte minst för att när man väl börjat lita på ett system är chanserna goda för att man kommer att behålla det, eller uppgradera med lösningar från samma utvecklare.
Detta är en av anledningarna till att ANSYS tillväxtpotential ser utomordentligt god ut. Men det finns mer: simuleringen har blivit "PLMs stjärna" under de senaste åren, enligt analytikern CIMdata, och ANSYS har kompetensen, resurserna, kunderna och den marknadsposition som krävs för att matcha de behov som följer av dagens disruptiva teknikutveckling.
Bolagets ”general manager”, dansken Marks Hindsbo, hävdar i alla fall detta i dagens TV-intervju och pekar bl a på ANSYS senaste innovativa mjukvara, Discovery Live:
- Simulering är en av de mest framgångskritiska teknologierna i de digitala tvillingarnas, trådarnas, IoTs och den additiva tillverkningens tidsålder, säger Hindsbo och tilllägger, "med Discovery Live har vi fått ett verkligt genombrott när det gäller processhastighet. Algoritmerna och de grafikprocessorer som vi använder snabbar upp simuleringen med en faktor tusen. Samtidigt som vi har satt enkelhet i användningen i högsätet..."

Imponerande förstås, men lika imponerande är de steg man tagit när det gäller att skapa lättanvända lösningar och därmed bidra till att fler kan utnyttja simuleringsverktygen i produktutvecklingsarbetet.
– Vi såg behovet av att göra det lättare att sätta upp simuleringarna, och vi har gjort det genom att ta vår femtioåriga erfarenhet och” hälla” ner den i programmet, så att mjukvaran kan stå för beslutsfattandet. Sedan gjorde vi det hela interaktivt så att ingenjörerna kan ”leka” med sina konstruktioner, ändra i dem och få nya svar, säger ANSYS Mark Hindsbo i TV-reportaget på engineering.com (Video Report: Simulation as a Religion and Why ANSYS’s Future is Bright).

Ett misstag kan repareras med ett tryck på ”ångra-knappen”
Hans poäng är att, när simuleringen blir en fråga om sekunder för att ställa frågor och få svar och när ett misstag bara representerar kostnaden för ett klick på ”ångra” -knappen, ja, då kommer vi verkligen att få se förändringar i produktutvecklingsarbetet.
Det låter nästan för bra för att vara sant. Men Discovery Live-programvaran är precis vad marknaden behöver för att nå nya demokratiseringsnivåer när det gäller S&A, hävdar Hindsbo i samtalet med PLM TV News’ Verdi Ogewell. Så hur är det med den saken?
Eller, hur ser kostnaderna ut för beräkningskapaciteten som behövs? Kan simuleringsprocessen och datahanteringsverktygen (SPDM) bidra till att demokratisera S&A? Hur påverkar digitala tvillingar simuleringsbehoven? Varför är digitala trådar viktiga i detta sammanhang? Vad var det som fick PLM- och CAD-utvecklaren PTC att integrera denna lösning i sin Creo-programvara? Hur ser det ut i kampen ANSYS vs konkurrenter som Siemens PLM och Dassault Systèmes?

Det här är några av de frågor och ämnen som tas upp i dagens videorapport, med ANSYS Mark Hindsbo som huvudperson. Han vet definitivt vad han pratar om: han har en bakgrund med stora ligaspelare som Microsoft och Boston Consulting Group och gick med i ANSYS 2015. Idag är denna danska akademiker ANSYS vice VD och chef för ”the Design and Platform Business Unit”.

Möt ANSYS högsta chef, PTCs CAD & PLM-bas
och marknadens ledande analytiker
Du möter honom i dagens PLM TV News rapport, där du också får höra mer ifrån:
 • Ajei Gopal, ANSYS, president och CEO
• Steve Dirtien, PTC, chef för ”Office of the CTO for CAD & PLM”
• Marc Halpern, Gartner, VP och analytiker 
• Peter Bilello, CIMdata-chef och analytiker

FÖR ATT TITTA PÅ REPORTAGET OM ANSYS – klicka på rubriken:
Video Report: Simulation as a Religion and Why ANSYS’s Future is Bright

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title