De senaste nyheterna inom affärs-IT – varje dag på nya PLM&ERP News!

Produktutvecklingsvärlden har förändrats radikalt de senaste åren. Det som började med CAD-nyheter handlar i dagens moderna produktionsvärld om så otroligt mycket mer. Med system som samarbetar – och där PLM (Product Lifecycle Management), ERP (Enterprise Resource Management), Automationssystem och alla andra affärsrelaterade lösningar ska kopplas ihop – ökar både integrationsproblematik och komplexitet.
Vi har i och med denna digitalisering klivit in i en värld där dataöarna är på väg att erodera. Istället är produktutvecklings- och tillverkningssystemen på väg att växa ihop med distributions- och driftssystem.
Ja, det är till och med så att produkterna i händerna på slutanvändarna fortsätter att vara sammankopplade med de tidigare leden i deras livscyklar. Med digitalisering, molnet, IoT, digitala tvillingar, 3D-printing, Augmented- och Virtual Reality och annat kommer de sedan att kunna återkopplas till produktutvecklingssystemen.
Cirkeln sluts och produktlivscykelhanteringen, med återanvändning av data, förverkligas. I sakens natur ligger att det industriella IT-stödet blir betydligt mer omfattande. IT kan till och med sägas övergå från att ha varit stödsystem till att bli affärsmässiga kärnsystem i takt med att ”Product-as-a-Service-koncept” och annat vinner mark.

I detta blir behovet av information, nyheter och analyser nycklar. Hur ser de nya affärsmodellerna ut? Hur gör man? Vart börjar man? Hur konfigureras en vass produktframtagningsapparat? Hur kopplar man ihop produktutveckling med marknadsinsikter? Osv. Det är dessa processer som vi skildrar på den nya sajten, PLM&ERP News.
Redaktionen har under hösten jobbat hårt på att modernisera och ”re-branda” vår tidigare sajt, verkstadsforum.se, mot målet: Högkvalitativa reportage, analyser och nyhetsförmedling inom produktframtagningsområdet, som under de senaste åren genomgått, och genomgår, mycket djupgående förändringar: Därför presenterar vi med stolthet PLM&ERP News. På sista raden kokar det ner till att bättre spegla den bredd vi har utvecklat i nyhetsflödet. Idag ser du resultatet: En sajt som ligger helt rätt i tiden med en rad nyheter, analyser, TV-inslag, reportage, krönikor m m, där vi gjort det enklare för våra besökare att navigera och ta del av vårt dagliga material.

PLM&ERP News har mycket bra navigerings- och sökfunktioner inom respektive specialområden. Sajten kommer med en lättillgänglig uppdelning av ämnena:
·         Under PLM/CAx-knappen hittar man de klickbara ämnesområdena: CAD, CAE/Simulering, CAM, PDM, DM/Digital Manufacturing, Mixed Reality/VR/AR, Systems Engineering
·         Under Tillverknings-knappen: Automation, MESRobotics, 3D-printing o s v.
·         Under ERP-knappen: ERP, CRM Big Data/Analytics
·         Vidare finns knappar för: IoT, Molnet, Konsulterna, Affärer, PLM TV News o s v.

Slutligen har vi ett intensivt samarbete med världens största ingenjörssajt, www.ENGINEERING.com. Med denna når PLM&ERP News artiklar ut i världen, med hundratusenstals läsare.

Välkommen till den nya IT-världen – välkommen till PLM&ERP News!

Verdi Ogewell/Chefredaktör

 

PLM&ERP News HUVUDREDAKTION

Chefredaktör/Ansv.utg.

VERDI OGEWELL
MOB: 0709 – 39 33 30

Reporter

FELIX NILSSON
MOB: 073 – 777 60 66

Administrativ/TV-redaktör

MARIE FALLANDER
MOB: 072 – 173 76 76

Fotograf

BO JOHANSSON
Mob: 0706-025 530

Marknadschef

MATS KELLANDER
MOB: 072 179 75 75