Annons

13 000 ANVÄNDARE: TECHNIA plockar hem jätteorder på 3DEXPERIENCE plattformen från globalt medicinteknikföretag

B. Brauns CIO, Gerd Niehage, pekar i en kommentar på de stora utmaningar som medicinteknik-industrin står inför och som avgjorde bolagets val:
– Det handlar bl a om ökande och mer detaljerade krav på regelefterlevnad, lagstiftning och marknadskrav. Vi tror att PLM i detta kommer att vara det som möjliggör en smidig plattform för att effektivt hantera och övervinna dessa hinder. Vi valde partnerskapet med Dassault och TECHNIA för att utnyttja deras life sciences-kunskap för att vässa vår breda produktportfölj och anpassa den och vår hantering till digitaliseringsresan vi står inför.

Skapar sömlösa kopplingar mellan PLM, ERP och CRM
B. Braun är som en internationellt verksam storhet inom medicinska produkter, system och tjänster på den globala sjukvårdsmarknaden ett bra exempel på hur man inom denna sektor nu storsatsar på att kliva på digitaliseringstrenden.
Tanken med TECHNIA-/DS-partnerskapet är att utnyttja digitala applikationer och metoder för att vässa produkterbjudanden, effektivitet, kvalitet och samarbete i sin leveranskedja. Detta samtidigt som lagstiftning och regleringar efterlevs.
Enligt avtalet mellan parterna kommer TECHNIA alltså att leverera DS’ PLM-lösning till mer än 13 000 användare på B. Braun. En av målsättningarna med denna lösning är att digitalt knyta ihop och skapa en långt driven sömlöshet mellan PLM-, ERP- och CRM-system.
PLM-lösningen man kommer att använda är Dassaults paketerade industrilösning “License to Cure”, som är baserad på 3DEXPERIENCE-plattformen.

Tachniachefen, Jonas Gejer.

Egen programvara
från TECHNIA ingår i dealen
TECHNIA kommer i detta att komplettera denna industrilösning med egen programvara och kommer i samarbete med Dassaults life science-team att bidra med implementerings- och utrullningstjänster.
– Det är förstås en riktigt stor sak att i tuff kokurrens bli utvald av B. Braun till positionen som global PLM-partner, säger TECHNIA-chefen, Jonas Gejer. Bolaget är en av ledarna inom den globala vårdverksamheten och vårt partnerskap kommer att göra det möjligt för dem att bidra till att öka deras effektivitet, innovationsförmåga och efterlevnad av befintliga och nya bestämmelser över hela världen.
För den svenska PLM-konsulten kommer framgången med B.Braun som ett kvitto på att satsningen man gjort på life science-området varit riktig. Det tveklöst en fjäder i hatten för Gejer och för områdesansvariga, Annelie Uvhagen.

Klart är också att både Dassault och TECHNIA uppfattat life science-sidans potential när det gäller digitalisering. Generellt, har man inom detta segment legat en bit efter industrier som automotive,  hightech och liknande. Mycket sker ännu, symboliskt uttryckt, fortfarande på papper, vilket kan bidra till att sånt som utvecklingsarbete på R&D-området och marknad går trögare och långsammare än det behöver göra.

Eliminerar silofierade processer och data
Från Dassaults sida konstaterar Claire Biot, VP för bolagets Life Sciences Industry-avdelning, att ”License to Cure-lösningarna” är skräddarsydda för att hjälpa företag att eliminera silofierade processer och data och, ”bädda in förordningar för att på sätt skapa en tillgång som optimerar kvalitet och efterlevnad”.
– På sista raden, säger Biot, handlar det om att kunna göra detta med optimerade innovativa processer och med medicinsk apparatur och smarta tjänster, som inte bara ökar nyttan för patienter och läkare, utan också minskar kostnaderna.
Hon tillägger vidare att, ”TECHNIA är en av våra globalt största life sciences-systemintegratörer och vi kommer att arbeta i nära samarbete för att leverera affärstransformation till B. Braun.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title