Annons

”IFS VÄRDERAT TILL NÄRA 100 MILJARDER” när storinvesterare går in som ny minoritetsägare i IFS

IFS är tveklöst en av affärssystem-områdets mer attraktiva spelare, både för sina tekniska lösningar i Applications-sviten och för sina kommersiella framgångar de senaste åren. Kommersiellt talar vi om tillväxttal som konstant de senaste åren legat en bra bit över marknadssnittet på ERP-, FSM (Field Service Management)- och EAM-områdena (Enterprise Asset Management), vilket innebär att man vunnit marknadsandelar med lösningarna i Applications-portföljen.
IFS under Darren Roos ledarskap har också i och med fjolårets lansering av IFS Cloud nått betydande framgångar med sin nya molnplattform.
Programteknologierna i bolagets Appliocations-svit har också fått mycket beröm med ledande positioneringar av en rad kvalificerade analytiker, som Gartner, IDC och ARC Advisory, både för sin förmåga att exekutera företags affärsprocesser och för sin vision kring vart man siktar.  

Det kostar att fortsätta expandera i hög takt
Men att fortsätta växa på den tuffa globala arenan, vilket är en av pelarna i bolagets strategier, kostar pengar, kräver ett brett kontaktnät och tillgång till olika kompetenser. Detta alldeles oavsett om vi talar om organisk, förvärvad eller marknadsmässig tillväxt. Eller för den delen också när det gäller den fortsatta teknologiutvecklingen.  
Inte minst av de här skälen är bolaget attraktivt som investeringsobjekt.  
Med EQT, Hg och TA som ägare, menar sig bolaget nu få, ”en trio av investerare i världsklass med decennier av mjukvaruerfarenhet, som stödjer IFS och WorkWave för deras nästa tillväxtvåg.”
Inte minst är molnet ett område med en synnerligen god potential för IFS. Här ska man minnas att IFS Cloud långt ifrån var först på molnarenan när plattformen lanserades ifjol.  Detta innebär att de fina tillväxttal man visat delvis hänger ihop med att man växer från låga volymer när det gäller kundantal, men å andra sidan tycks tillväxten vara explosiv, vilket gör att man snabbt kommer att kunna etablera sig som en större aktör på området.

IFS värderas till tio miljarder dolllar
Alla de här bitarna har förstås Hg med i sin syn på IFS potential att växa ytterligare. Summerar man den värdering som gjorts i samband med att Hg går in värderas den svenska ERP-spelaren till totalt 10 miljarder dollar, då med både IFS och WorkWave inräknade.

Summan av kardemumman är att EQT förblir majoritetsägare, med Hg och TA Associates som betydande minoritetsaktieägare.
I pressmaterialet skriver man att IFS framför allt vill differentiera sig via servicesidan. Vidare noteras att IFS Cloud-plattformen har, ”ett brett branschdjup och är packad med innovation så att företag kan vara bäst när det är viktigt för sina kunder – i Moment of Service.”
Klart är också att IFS på sin kundlista har tusentals av världens mest respekterade varumärken och att IFS är en erkänd leverantör inom flera sektorer, inklusive Service Management (både Field Service Management och Enterprise Service Management), Enterprise Asset Management (EAM) och Enterprise Resource Planning (ERP).
– Vi har spenderat över 20 år med ett starkt fokus på företagsprogramvara. Som ett resultat har vi följt IFS framgångar i flera år och ser det som en molnverksamhet av mycket hög kvalitet. Dess konsekventa prestanda och tillväxt är ett resultat av ett övertygande och differentierat förslag, byggt av ett starkt ledningsteam ledd av Darren. Både IFS och WorkWave erbjuder mycket starka molnprodukter i vertikaler som växer snabbt och vi ser därför en tydlig bana för hållbar tillväxt för verksamheten, kommenterade Nic Humphries, senior partner och chef för Saturn-fonderna på Hg.

IFS väl positionerat för att dra nytta av viktiga trender
När det gäller WorkWaves svit av produkter ger de serviceinriktade företag i sina målvertikaler möjlighet att nå sin fulla potential genom skalbara, molnbaserade mjukvarulösningar som stödjer varje steg i en affärslivscykel, inklusive marknadsföring, försäljning, serviceleverans, kundinteraktion och finansiella transaktioner.
Den andre minoritetsdelägarens, TAs CEO Naveen Wadhera, säger:
– När industrier och företag pressar på för att digitalisera och effektivisera sin kärnverksamhet, erbjuder det ännu större möjligheter för innovativa mjukvaruledare. Vi har blivit imponerade av IFS och WorkWaves strategiska svar på denna marknadsmöjlighet och tror att företagen är väl positionerade för hållbar, accelererad tillväxt, med fokus på att stärka produktkapaciteten och expandera i riktade industrivertikaler. Vi är glada över att fortsätta stödja utvecklingsresan för IFS och WorkWave, tillsammans med Darren Roos och ledningsgruppen, EQT och nu Hg.

Från EQT-håll är tongångarna förstås också mycket positiva. Johannes Reichel, partner på EQT tillägger att IFS är väl positionerat för att dra nytta av flera globala tematiska trender:
– Inklusive kunder som vill digitalisera sin kärnverksamhet så att de kan leverera ännu bättre service till sina kunder samt mer hållbar användning av sina resurser och tillgångar. Vi tror att det finns långsiktiga tillväxtmöjligheter som IFS kan dra nytta av, särskilt med det kombinerade stödet från EQT, Hg och TA som bidrar till tillväxt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title