Annons

Hon tar över som Norden- och Sverigechef för Microsoft-specialisten Avanade

Med runt 60 000 anställda i 26 olika länder världen över är Microsoftkonsulten Avanade en av IT-marknadens mer intressanta spelare. Bolaget, som brukar beskriva sig som, ”den ledande leverantören av Microsoft-lösningar, leverarar inom ramen för detta digitala, moln-, AI- och rådgivningstjänster, inkluderande branschlösningar och designledda upplevelser i hela Microsofts ekosystem. Inte minst då inom ERP och CRM-områdena. Dagens nyhet kring bolaget är att man utsett Susanne Cederberg till ny GM (General Manager) för Norden och dessutom landschef (Country Manager) för Sverige. Hon efterträder i detta Antonio Marsico i rollen.
Vid sidan av civilingenjörsexamen i maskinteknik med inriktning industriell ekonomi och management från KTH i Stockholm har Avanades nya Norden-bas i bagaget mer än tjugo års erfarenhet från IT-branschen. Bland annat med åtta år inom Avanade där hon började 2016 efter en tid på Accenture. Även Siemens finns bland hennes tidigare uppdragsgivare. Som så ofta i de här sammanhangen värderas goda sälj-resultat och erfarnheter högt och i sin tidigare roll inom Avanade var hon också Regional Sales Lead, Nordics. I detta med ansvaret för försäljnings- och intäktsmål samt tillväxtstrategier, ”med ett starkt fokus på att hjälpa kunder att bli framgångsrika.”
I en kommentar säger hon:
- Det är en spännande tid för vår bransch när vi nu navigerar genom AI-eran, och jag ser fram emot att leda vårt team i att driva innovation och skapa stort värde för våra kunder. Tillsammans kommer vi att använda kraften i AI för att omvandla verksamheter och skapa en positiv påverkan i hela Norden.
Tilläggas kan att Cederberg som Norden-GM kommer att ansvara för att leda verksamheterna i Sverige, Danmark, Norge och Finland, med fokus på strategiskt ledarskap, affärstillväxt, hantering av partnerskap och övergripande affärsverksamhet. I rollen som CM för Sverige kommer hon att ansvara för försäljning, kundrelationer, teamutveckling och projektleveranser.

Avanade får alltså betraktas som en ledande expert på Microsoft. Man har globalt över 5 000 kunder och, ”gör det möjligt för organisationer att använda Microsoft-teknologi för att optimera verksamheter, driva tillväxt och främja innovation, vilket hjälper dem att leverera exceptionella kundupplevelser.”
Med lokal expertis inom AI, molntjänster, dataanalys, cybersäkerhet och ERP designar man Microsoftslösning. Inom ramen för detta ligger Cederbergs utmaning i att expandera verksamheten, något som hon enligt Anna Di Silverio, CEO för EMEA på Avanade, har goda förutsättningar att ro i hamn:
– Susanne Cederberg är en energisk och inspirerande ledare med nästan två decenniers erfarenhet från både Accenture och Siemens innan hon började på Avanade. Hennes långa erfarenhet och beprövade ledarskap gör att hon passar perfekt för att driva vår strategiska vision och tillväxt i regionen. Vi är övertygade om att Avanade under hennes ledning kommer att fortsätta leverera exceptionellt värde och innovation till våra kunder.
– Hon brinner också för att hjälpa andra nå sina mål och skapa en inkluderande miljö, vilket framgår av hennes engagemang i Realize Your Potential-programmet och som medlem av Avanade Leadership Program for Women samt European Inclusion and Diversity Council. Hennes engagemang kommer att fortsätta stärka Avanades starka kultur i regionen, avslutar Anna Di Silverio.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title