Annons

ABB köper tysk specialist på utsläppsövervakning

ABB köper Födisch Group, som är en ledande utvecklare av avancerade mät- och analyslösningar för energi- och industrisektorerna. Förvärvet vässar ABBs erbjudande inom system för kontinuerlig utsläppsövervakning (CEMS). I pressmaterialt skriver ABB att köpet, ”stärker dess konkurrenskraft inom teknik och innovation.” Sant är också att man genom förvärvet breddar sin portfölj för att möta krävande mätutmaningar.
Födisch Group redovisade cirka 50 miljoner euro i intäkter, motsvarande cirka 575 miljoner, och hade runt 250 anställda 2023. Någon köpeskilling avslöjas inte.
Det förvärvade bolaget har sitt huvudkontor i Markranstädt, Tyskland, där man driver en produktionsanläggning på 3 000 kvadrat, men man har också ytterligare anläggningar i Tyskland, Nederländerna och Kina. Med dessa och sin verktygs- och konsult-arsenal erbjuder Födisch Group lösningar för att hantera miljö-, inspektions- och certifieringsutmaningar inom olika branscher. Bland annat handlar detta om kraftverk, avfallsförbränningsanläggningar, pappers-, glas- och cementindustrin, där Födisch Groups analysator och dammlösningar gör det möjligt för företag att kostnadseffektivt spåra utsläpp av föroreningar.
Detta ska läggas till och kompletterar ABBs portfölj av mät- och analyslösningar med ytterligare kontinuerliga gasanalysatorer och dammmätningsutrustning. Med stöd av ABBs globala distributions- och servicenätverk kommer kunderna att dra nytta av en omfattande uppsättning lösningar som hjälper till att hantera världens energi- och hållbarhetsutmaningar.
Nyckeln till att förbättra hållbarheten för industriell verksamhet, mät- och analysteknik möjliggör tillförlitlig processmätning, ger realtidsdata och insikter för att förbättra effektiviteten och minska utsläppen.
"Förvärvet av Födisch Group understryker ABB:s engagemang för att tillhandahålla avancerade system för kontinuerlig utsläppsövervakning som har blivit avgörande för företag att övervaka och minska utsläppen och följa miljöföreskrifter", säger Jacques Mulbert, CEO för ABBs division för mätning och analys. "Vi är mycket imponerade av vad Födisch Group har uppnått och är ivriga att välkomna deras team till ABB-familjen. Att integrera Födisch Group i ABB kommer att låsa upp betydande möjligheter för nya och befintliga kunder.”

Ytterligare kommentarer kommer från Stephan Schumann, CEO för Dr. Födisch Umweltmesstechnik AG, moderbolaget till Födisch Group:
”Under åren har Födisch Group, med sitt passionerade och högt kvalificerade team, etablerat ett välkänt rykte inom miljö- och processmätningsteknik i Europa. Det här förvärvet är ett vittnesbörd om vår starka prestation de senaste åren, och genom att utnyttja ABB:s globala fotavtryck kan vi skala inverkan av vårt erbjudande internationellt. Detta gör oss väldigt stolta”, säger han.

”Vi är glada över den stora utvecklingen av Födisch Group och är övertygade om att ABB är rätt hem för verksamheten att fortsätta den starka värdeskapande resan för alla intressenter,” tillägger säger Andreas Bösenberg, CEO för majoritetsaktieägaren NORD Holding.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title