Annons

ABB maximerar bränsle-effektiviteten på världens första fartyg för transporter av koldioxid till långtidslagring

Det var i juni i år som ABB meddelade att företaget också kommer att leverera de viktigaste el-, automations- och säkerhetssystemen för Northern Lights-projektet, vilket möjliggör fjärrstyrning av terminalen och säkerställer att anläggningen drivs med optimal effektivitet. ABBs permanentmagnet-baserade axelgenerator-system stödjer ytterligare projektets grundsyn genom att ge förbättrad bränsleekonomi för fartyget och minskade utsläpp.
Genom att kombinera denna teknik med motorer med variabelt varvtal kan man omvandla energi för alla system ombord genom axelns roterande kraft, vilket avsevärt förbättrar prestandan jämfört med en traditionell installation med motorer med fast varvtal.
– För att ta itu med världens energiutmaningar krävs en ständig satsning på innovation, och vi är stolta över att kunna göra skillnad med vår ledande teknik. Att transportera avskiljda utsläpp med fartyg kommer att vara avgörande för att Northern Lights-projektet ska bli framgångsrikt och bana väg för ytterligare utveckling för att bidra till att påskynda koldoxidminskningen inom tung industri, säger Rune Braastad, ”Global Business Line Manager” för marina system på ABB Marine & Ports.

Permanetmagnet-baserat generatorsystem
ABBs permanentmagnet-baserade generatorsystem drivs av huvudmotorn, vilket möjliggör ökad effektivitet för fartyg med färre eller mindre aggregat och minimerar både kapital- och driftskostnader. Dessutom har ABBs lösning en mindre vikt och ett mindre installationsutrymme jämfört med en konventionell lösning, samt hög tillförlitlighet och redundans för att möjliggöra en drifttid på över 99 procent och inbyggda säkerhetsfunktioner för att skydda besättning och utrustning. Systemets anpassningsbara design och gränssnitt gör det lämpligt för alla fartygstyper.

Tilläggas kan att ABBs leverans omfattar även fullständiga ingenjörs- och driftsättningstjänster. Dessutom kommer fartygen att få tillgång till Ability-familjens ”Marine Remote Diagnostic System” för kontinuerlig övervakning av utrustningen, optimerad maskinell och planerad underhållsverksamhet samt minskade underhållskostnader.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title