Annons

ABB och Kuenz plockar hem största ordern någonsin på automatiska staplingskranar

Den ekonomiskt tuffa konjunkturen till trots berättar ABB idag att man, tillsammans med kranbyggaren Kuenz, har säkrat den enskilt största ordern av automatiska staplingskranar (ASC) från en europeisk terminal någonsin.
Beställningen är en del av utbyggnaden av anläggningen APM Terminals Maasvlakte II (APMT MVII) i Rotterdam, Nederländerna, f ö Europas största hamn. Företagen kommer att leverera 62 stycken ASC och en järnvägskran utrustade med den senaste el- och automationstekniken, som gör det möjligt för terminalen att fördubbla containerkapaciteten vid APMT MVII. De ekonomiska detaljerna i ordern har inte redovisats.
Kontraktet formaliserades vid en signeringsceremoni i Rotterdam igår, där APMT MVII, Kuenz och ABB deltog. För expansionen bygger APMT MVII vidare på resultaten från den befintliga anläggningen, som använder den högsta nivån av kranautomation, med helautomatisk stapling, transferzon för automatiserade fordon (AGV) samt helautomatisk hantering av externa lastbilar. ABBs bitar i leveransen omfattar styr- och informationssystem, automationssensorer och programvara samt funktioner för fjärrstyrning för att optimera kranarnas effektivitet vid fjärrstyrd drift. Tack vare kontinuerlig utveckling och gedigen revisionshantering är det möjligt för APMT MVII att driva både den befintliga anläggningen och utbyggnaden som en enhetlig effektiv anläggning med hög automations- och prestandanivå.
- Detta är ett viktigt steg i utbyggnaden av APMT MVII. ABB och Kuenz har återigen visat sig vara de bästa lösningarna för hanteringen av våra containrar, säger Hans Jongejan, Project Director MVII-Expansion, och tillägger: “Kombinationen av den tillförlitliga automatiska containerhanteringen från ABB och Kuenz aerodynamiska kranar gör detta till ett hållbart val. Det gör att vi inte bara kan bli den mest moderna portalen till Europa utan också den mest effektiva och hållbara. Vi ser fram emot ännu ett framgångsrikt samarbete.”
Kontraktet befäster tveklöst ABBs position som världens ledande leverantör av högpresterande automationslösningar för containerterminaler.

Den höga automationsnivån som separerar personal och hanteringen av containrar ger såväl säkerhets- som effektivitetsvinster. Erfarenheterna från den befintliga anläggningen framhåller också hur automation möjliggör smidigare och ”maskinvänlig” drift med mindre risk för skador på utrustningen, vilket resulterat i rekordlåga underhållstimmar för terminalen. 
– Med ABB som vår systempartner för utbyggnaden av APMT MVII fortsätter en framgångssaga som började för mer än 10 år sedan på samma plats, säger David Moosbrugger, Managing Director, Kuenz. Vi är både glada och stolta över att APM Terminals har valt att arbeta med våra två företag ännu en gång som sina partners i MVII-expansionsprojektet.

Sträcker sig över en kilometer kaj
– Vi är stolta över det förtroende som APMT MVII återigen har visat våra kranautomations- och styrsystem, och vi ser fram emot att bidra till utvecklingen av en av världens ledande operatörer av containerterminaler,” säger Clara Holmgren, Business Line Manager Ports, ABB Marine & Ports. “Precisionen, tillförlitligheten och tillgängligheten dygnet runt fortsätter att vara starka argument för våra automationslösningar, särskilt där hög produktivitet och prestanda är avgörande.” 

Utbyggnaden av APMT MVII, som sträcker sig över 1 000 meter ny kaj, kommer under 2027 att öka kapaciteten på APMT MVII betydligt och stärka APMT MVIIs position bland Europas ledande containerterminaler. Terminalens containerhantering kommer att vara mycket hållbar och automatiserad, där varje helelektrisk staplingskran är optimerad för ’1 över 6’ hög stapling så att marken utnyttjas så effektivt som möjligt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title