Annons

AFFÄRSSYSTEM: Unit4 toppar ranking av mjukvara för planering och analys

Affärssystemutvecklaren Unit4, som likt flera av sina konkurrerande mjukvaruutvecklare satsat hårt på molnet berättar idag att man toppar researchbolaget Dresners andra årliga undersökning “Dresner Advisory Services Workforce Planning and Analytics Market Study”. Det är Unit4s lösning för Finansiell Analys och Planering (Unit4 FP&A) som uppnått topplaceringen. Lite förenklat uttryckt är undersökningen ett verktyg för att kunna vässa företagens personalpolitik, vilket är ett måste i dagens läge med stora svårigheter att rekrytera och behålla personal.
I sin bedömning av Unit4 har Dresner tittat på flera kriterier som planering, analys, integration, teknik och förmåga att genomföra implementationer. I detta omnämns Unit4 som “toppresterare” när det gä’ller lösningar för personalplanering och analys, med verktyg och processer som hjälper till att anpassa arbetsstyrkan efter affärsmål, strategier och arbetsplatsens dynamik.
– Vår undersökning understryker den växande roll som ”performance management” spelar för olika affärsfunktioner, utöver den traditionella finansfunktionen. Organisationer som står inför en rad externa utmaningar söker en mer holistisk syn på den här typen av utvärderingar, för att kunna vara anpassningsbara, fatta välgrundade beslut och genomföra strategier med precision. Vi gratulerar Unit4 till deras starka resultat i vår årliga bedömning av marknaden för Workforce Planning and Analysis, säger Howard Dresner, grundare och , CRO, Chief Research Officer, på Dresner Advisory.
Unit4-chefen, Mike Ettling (bilden) är förstås också nöjd med vad Dresner kommit fram till i sin utvärdering:
– Dresners erkännande är ytterligare ett bevis på vår ställning på marknaden och speglar vår starka position inom finansiell planering och analys. Att undersökningen baseras på feedback från kunder gör den särskilt betydelsefull, säger Mike Ettling, CEO på Unit4.
I Dresners rapport noteras bl a att 82 % av organisationerna för närvarande använder, eller planerar att använda, verktyg för planering och analys av arbetsstyrkan under de kommande två åren.

Genom Dresners system för bedömning av leverantörer kan konsumenter få insikt i hur deras branschkollegor nyttjar och investerar i EPM (Enterprise Performance Management) och relaterade teknologier samt dra värdefulla insikter om mjukvarans prestanda, vilket möjliggör:

  • Jämförelse av nuvarande leverantörer utifrån branschstandarder
  • Identifiering och val av nya leverantörer

Dresners undersökning ger värde både för användare och leverantörer av planerings- och analysverktyg. Den åskådliggör data om och analyser av olika länder, funktioner, bolags storlekar och branscher. Enkelt uttryckt är undersökningen ett verktyg för att förbättra personalpolitik, vilket är ett måste i dagens läge med stora svårigheter att rekrytera och behålla personal.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title