Generellt när det gäller Northrop Grumman ligger man i branschspets inom digital design, tillverkning och modernisering, med mer än 160 program som verkar i ett omfattande digitalt ekosystem som inkluderar alla faser av en produkts livscykel från design, tillverkning, testning och leverans. Siemens Xcelerator fungerar i detta som plattform i utvecklingen av detta ”digitala först-tillvägagångssätt” över Northrop Grummans portfölj av avancerade funktioner.

Digitala verktyg påskyndar innovation på Northorp Grumman
Northrop Grummans Adam Shepherd, anknöt till detta faktum och berättade på Realize Live-eventet i Detroit om den avgörande betydelsen av att bryta ner traditionella tekniska silos, och demonstrerade hur digitala verktyg dramatiskt kan påskynda innovation.
Under hela sin presentation betonade Shepherd Northrop Grummans engagemang för att tänja på tekniska gränser, särskilt genom deras strategiska partnerskap med Siemens, och avancerade digitala tekniker. Hannoterade att i detta att avtalet har förlängts med ytterligare tre år och målade upp en bild av ett företag som inte bara ser teknik som ett verktyg, utan som ett sätt att lösa komplexa utmaningar och skapa meningsfulla framsteg.
”Vårt tillvägagångssätt handlar om mer än effektivitet. Det handlar om att omforma konstruktionsprocessen genom analytiskt, precision, datadrivet beslutsfattande. Vi minskar risker, påskyndar utvecklingen och möjliggör robust samarbete över flera lager av säkerhet och expertis. Vi ger vår arbetsstyrka möjlighet att forma vetenskapen som ger våra kunder förtroende för deras systemmoderniseringsstrategier,” sa Sherdherd och tillade:
”Siemens verktyg och samarbetslösningar är inte bara möjliggörare – de är en katalysator som ger oss möjlighet att leverera snabba, prisvärda och framtidsfokuserade lösningar till våra kunder.”

Siemens Joe Bohman om hur den digitala tvillingen får kraft från AI
Ett annat intressant framträdande under Realize Live Americas igår var Joe Bohman, EVP för PLM-produkter på Siemens Digital Industries Software. Han visade i sin presentation hur Siemens revolutionerar produktutvecklingen med sin omfattande digitala tvillingteknologi, som spänner över flera domäner, tidigare frånkopplade processer och drar fördel av kraften i AI för att leverera verklig innovation.
Bohmans session behandlade ämnen som sträckte sig från tillämpningen av AI för att utforska enormt komplexa designscenarier där tusentals produktvariationer kan genereras, simuleras och optimeras, till nedbrytning av datasilos och främjande av tvärvetenskapligt samarbete, vilket gör att kunder som företaget Vuhl Automotive kan öka sin effektivitet med 30 % i hela organisationen.
Bohman förklarade också hur Siemens tar itu med det kritiska gapet i befintlig AI-teknik genom att arbeta för att utveckla en industriell AI-grundmodell speciellt utformad för ingenjörskonst och tillverkning.
”ChatGPT kan språket på internet”, sa Bohman. ”Den kan text, bild, ljud, video och kod. Men den kan inte språket för ingenjörskonst och tillverkning, det som talar om system, mekanisk, elektrisk, simulering, tillverkning och BOM-listor. Det kan däremot vi på Siemens. Vi har ett antal unika fördelar och vad vi gör är att vi skapar vår egen industriella grundmodell. I detta tar vi 150 petabytes av våra egna produktdata, våra 10 000 AI patent och data från hundratals vetenskapsmän och sätter samman alltihop för att bygga en industriell grundmodell som talar precis det språk som behövs för supereffektivt ingenjörs- och tillverkningsarbete. Vi tror att detta kan förändra hur AI kan tillämpas på komplexa tekniska utmaningar, vilket potentiellt revolutionerar produktutveckling och tillverkningsprocesser.”
Det är inte svårt att hålla med om att tyngden i denna plattform känns unik.