Annons

Autodesk lägger drygt åtta miljarder på köp av lösning för modellering och simulering av vatteninfrastruktur

Förutom de i ingressen nämnda kapabiliteterna ser Autodeskchefen stora fördelar i förlängningen då Innovyzes lösningar centraliserar infrastrukturetillgångar för att optimera kapital- och driftskostnader.
Genom att kombinera Innovyzes portfölj med kraften i Autodesks design- och analyslösningar, inklusive Civil 3D, InfraWorks och Construction Cloud, hävdar han, erbjuder detta civilingenjörer, vattenföretag och vattenexperter möjlighet att bättre svara på frågor och förbättra planeringen.

HAR DRYGT 3000 KUNDER
I 35 år har Innovyze byggt innovativ programvara för vattenindustrin och litar på cirka 3 000 kunder över hela världen, inklusive energiföretag i många av de mest folkrika städerna på fem kontinenter, en majoritet av de främsta designföretagen och ledande miljö- och tekniska konsultföretag.
Till bakgrunden som Autodesk pekar på i sitt pressmaterial kring affären pekar man på att idag saknar mer än två miljarder människor tillgång till säkert dricksvatten hemma och 2025 bor mer än två tredjedelar av världens befolkning i vattenstressiga områden.
– Vi kan uppnå en mer hållbar planet, men vi kan inte göra det utan att ansvarsfullt hantera vår användning av vatten och säkra dess framtid, säger Anagnost.
Han tillägger att uppskattningsvis den svindlande summan 1,9 biljoner dollar krävs för att tillgodose globala vatteninfrastrukturbehov fram till 2030.
Hur ska detta uppnås? Genom att fundamentalt förändra hur system designas, konstrueras och drivs är vi bäst positionerade för att klara denna utmaning och förverkliga den bättre värld vi har föreställt oss, hävdar Anagnost.

Exempel på gränssnitt i Innovyzes mjukvara.

MÄNGDER AV VÄRDEFULLT VATTEN FÖRLORAS I LÄCKAGE
Amy Bunszel, EVP för AEC-området på Autodesk kommenterade också bolagets investering i Innovyze.
– Nästan nio biljoner liter vatten går förlorade varje år över hela världen på grund av långvariga läckage och rörbrott, men vi kan inte hantera eller fixa det vi inte kan se, sa hon och fortsatte:
– Innovyzes portfölj med operativ analys, distributionsmodellering och lösningar för kapitalförvaltning ger den insikt som behövs för att identifiera detta och andra potentiella problem innan de blir en kris.

Även Innovyzes CEO, Colby Manwaring är inne på samma spår. Han menar att Innovyze i decennierna man funnits varit en dold del av det dagliga livet för miljontals människor runt om i världen och hjälpt till att leverera färskt, rent vatten, hantera avlopp och översvämningar i våra samhällen och förvandla avloppsvatten till säkert vatten, säger han:
– På samma sätt, om du tittar på den världen runt oss, finns Autodesk design-DNA i nästan alla strukturer du ser ovanför marken och under, så det är strategiskt meningsfullt att samla våra kompletterande organisationer som är kritiska för en stor del av världens befolkning. Vi ser fram emot att slutföra förvärvet och komma till jobbet tillsammans.

Affären förväntas avslutas under Autodesk första kvartal räkenskapsåret 2022 och konkluderas den 30 april 2021 om de sedvanliga prövningarna utfaller på förväntat sätt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title