Annons

AUTOMOTIVE: Goodyear och TNO demonstrerar ett intelligent bromssystem

Studien kommer att leta efter ytterligare meningsfull integration i syfte att optimera bromssträckan med hänsyn till däckens driftförhållanden och rådande vägförhållanden. Båda företagen har fokus på att maximera potentiella effekter inom säkerhet och hållbarhet, och planerar att offentliggöra resultaten i början av 2022.
– Det finns stora möjligheter med tanke på den information som däcket kan förmedla till fordonet i en uppkopplad miljö, säger Chris Queen, senior direktör inom innovativ teknik på Goodyear. TNO har, liksom vi på Goodyear, ett seriöst åtagande om en mer hållbar framtid och vi är glada att vi nu kan komma framåt med den här demonstrationen för att se hur vi kan fortsätta att förbättra fordonsprestandan.

Chris Queen, senior direktör inom innovativ teknik på Goodyear.

BIDRAR TILL ATT MINSKA ANTALET OLYCKOR
Ellen Lastdrager, som är chef för enheten ”Traffic and Transport” på TNO, säger i en kommentar att, ”TNO är fokuserade på att öka säkerhet, effektivitet och hållbarhet inom trafik och transport”.
– Det här samarbetet är utformat för att verkligen spara in på varenda centimeter av bromssträckan. Vi känner starkt att vi kan bidra till att minska antalet olyckor och spara liv när vi nu ökar integrationen mellan däck och bromssystem, tillägger hon.
De uppkopplade däcken är den enda delen av fordonet som vidrör vägen och just den kritiska positionen gör att däcken kan förse fordonet med viktig information. I linje med att mobiliteten utvecklas, och fordon och städer blir smartare, har Goodyears intelligenta däck som syfte att förändra vårt sätt att köra.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title