Annons

AUTOMOTIVE: Semcon ska ratta digital produktinformation för Polestars kommande el-bilsmodell

KONSULTERNA. IT- och teknikkonsulten Semcons sverigechef för affärsområdet Produktinformation, David Sondén, kan idag inhösta ytterligare en fin order för detta konsultens specialområde. Bolaget meddelar nämligen att man har fått i uppdrag att utveckla den digitala verkstadsinformationen för en av Polestars kommande elbilsmodeller.
Det nya projektet kommer att pågå till slutet av 2023 och involverar diagnos-, service- och reservdelsinformation.
– Vi har i tidigare projekt skapat både diagnos- och användarinformation samt digitalt lärande för Polestar och har bred erfarenhet av komplexa leveranser inom fordonsbranschen. Detta gör oss till ett pålitligt val och jag är väldigt glad över att vi får förtroendet, säger David Sondén.

Semcon definierar produktinformation – eller teknisk dokumentation för det också kallas – som ett begrepp som, ”omfattar all information som används för att hantera en produkt eller ett system, såsom att reparera eller förstå en produkts funktioner. När du får exakt den information du behöver just nu på det sätt som passar dig får du de bästa förutsättningarna att snabbt lyckas med den utmaning du står inför. Därför gör bra produktinformation service och underhåll effektivare och användarupplevelsen bättre.”
”Digital och målgruppsanpassad produktinformation skapar idag flera fördelar för företag, såsom ökad uptime, effektivare service och underhåll samt en bättre användarupplevelse, vilket stärker deras relation med sina kunder,” skriver Semcon i sitt pressmaterial.

David Sondén, Semcons sverigechef för produktinformationsområdet.

Korrekt diagnosinformation och felsökning
Detta sagt noterar Sondén också att för att en verkstadstekniker ska kunna utföra service och reparation så effektivt som möjligt krävs korrekt diagnosinformation för felsökning, samt service och reservdelsinformation.
– Med Semcons långa erfarenhet av att skapa digitala informationslösningar kommer verkstadstekniker att ges rätt förutsättningar att arbeta med Polestars kommande elbilmodell.

Vidare kan noteras att projektet löper till slutet av 2023 och Semcon bidrar med en bred mix av kompetenser, såsom diagnosingenjörer, metodutvecklare, illustratörer och reservdelsberedare.
Det internationella teamet består av medarbetare i Sverige, Ungern och Kina och kommer som mest omfatta cirka 20 personer. 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title