Annons

Även Sandvik, Ericsson och Autoliv stoppar sina ryska verksamheter

Men även telekomjätten Ericsson avbryter åtminstone tillfälligtvis leveranserna till Ryssland med anledning av landets invasion av Ukraina. Det rapporterar Reuters med hänvisning till ett internt brev till medarbetarna.
”Vi ser nu skyndsamt över hur vår verksamhet påverkas av händelserna och sanktionerna som införts. Vi ställer in alla leveranser till Ryssland medan vi gör vår analys”, skriver Börje Ekholm i brevet, enligt Reuters.

En annan global svensk storaktör som avbryter sin rysk-relaterade verksamhet är Autoliv. Bolaget stoppar tillsvidare samtliga leveranser till bolagets slutmonteringsverksamhet i Ryssland. Man tror att den ryska delen av bolagets verksamhet klarar att i ytterligare två veckor upprätthålla produktionen med det man redan har på plats. Det uppger bolagets kommunikationschef Gabriella Ekelund till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen.
”Det temporära stoppet gäller till dess att vi fått en tydligare blick över situationen”, säger Ekelund och sällar sig därmed till de sanktioner som världen lägger på Ryssland.
Autoliv har ca 200 medarbetare i Ryssland och mindre än en procent av omsättningen kommer från denna verksamhet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title