Annons

Betoning på vassare lösningar för samverkan i nya våruppdateringen av 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

Vi ska titta på några bitar i den nya april-utgåvan, som Craig Therrien har gått igenom i en blogpost. Men först lite allmän info kring SW-lösningarna: Om du inte har kopplat dina SOLIDWORKS-data till 3DEXPERIENCE-plattformen rekommenderar DS SOLIDWORKS starkt att man gör detta för att börja skörda fördelarna.
Bolaget erbjuder flexibilitet för implementeringsalternativ baserat på individuella behov. Om man vill fortsätta använda sin befintliga SOLIDWORKS-skrivbordsinstallation kan man använda ”Collaborative Designer for SOLIDWORKS”, som kopplar dina data till 3DEXPERIENCE-plattformen för att utnyttja dess inbyggda datahantering och samarbete i molnet.
Om du letar efter en ny SOLIDWORKS-installation, som är molnansluten, kan du använda 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, som är naturligt kopplat till 3DEXPERIENCE-plattformen. Både 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS och ”Collaborative Designer for SOLIDWORKS” är tillgängliga som roller i 3DEXPERIENCE Works-portföljen.

SEX INTRESSANTA och nyttiga uppdateringar i 3DEXPERIENCE för SOLIDWORKS
Detta sagt ska vi titta på de i ingressen omtalade viktiga bitarna som uppgraderats i denna ”vårupplaga”. Så här ser det ut:

1. Samarbete med SOLIDWORKS externa leverantörer som inte
har tillgång till 3DEXPERIENCE-plattformen – kommunicera
enkelt med leverantörer genom att tillhandahålla relevant PLM-data.
3DEXPERIENCE SOLIDWORKS-användare kan nu alltså utbyta SOLIDWORKS-data med sina leverantörer som inte har 3DEXPERIENCE-plattformen. Man skickar enkelt SOLIDWORKS-data som ett paket med relevant produktlivscykelhanteringsdata (PLM), såsom revisioner, mognadsstatus, etc, till sina leverantörer. Man kan också kontrollera editeringsbehörigheten för de delade uppgifterna, och när man väl har föreslagit ändringar till leverantörerna är det enkelt att spara data tillbaka till plattformen.
Detta effektiviserar samarbetet med leverantörerna, samtidigt som det tillhandahåller användbar PLM-data för att förmedla designavsikter och ge användbar information så att de kan fatta välgrundade beslut.

2. Flexibelt monteringsstöd – hjälp designteam att hålla sig synkroniserade
genom att tillhandahålla en konsekvent representation av flexibla
sammansättningar över 3DEXPERIENCE CAD-editeringsapplikationer.
När 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS-användare sparar en flexibel assembly på plattformen, kommer denna nu att visas i exakt samma position när den öppnas i andra 3DEXPERIENCE-appar, som xDesign och xShape. Ett exempel, om du har en flexibel enhet som den hydrauliska armen på bilden nedan och du flyttar den till en annan position och sparar den, kommer du att kunna se enheten i samma position som den sparades i SOLIDWORKS när du öppnar den i xDesign.
Dessutom kommer man att märka att flexibla assemblys kommer att anges i Design Manager i xDesign. Detta kommunicerar tydligt modellens tillstånd över både 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS och editeringsapplikationerna, vilket hjälper till att eliminera tvetydigheter som kan uppstå om man arbetar med samma modell som sparats från SOLIDWORKS. Flexibla sammansättningar är lätta att hitta i Design Manager.

3. Regel för när en ritning är mogen för tillägg i form av nya relaterade
designobjekt (Maturity Transition Rule for Drawing Related Objects) –
minskar antalet fel och ser till att ritningar är redo för nästa fas.
Man kan nu ställa in en mognadsövergångsregel för din ritning på fliken Ändra mognad för att säkerställa att alla komponenter är redo för nästa fas i ditt arbetsflöde, såsom för designstudie, prototypframställning, designteknik och release till tillverkning. Till exempel kan du blockera en tecknings övergång om dess komponenter inte är i det avsedda mognadstillståndet.
Den här nya inställningen kommer att minska antalet fel och hjälpa dig att undvika att släppa en ritning innan den är klar.
Möjligheten att blockera en ändring till nästa mognadsstatus om alla komponenter inte har samma mognadsstatus hjälper till att förhindra att konstruktioner kommer till tillverkning innan de är klara.

4. Dela dina SOLIDWORKS-designer i 3DSwym på 3DEXPERIENCE-plattformen
– sparar tid och ger möjligheter till snabb feedback.
Efterfrågad lösning faktiskt bland SW-användare. Man har nu möjligheten att dela sina SOLIDWORKS-designer som 3D-modeller, eller som en bild, i 3DSwyms online-community.
Enkelt att dela sin design med sitt team, tillverkare och kunder, för omedelbar feedback. Denna nya funktionalitet sparar inte bara tid utan förbättrar kvalitet och exakthet i samarbetet och möjligheten att tillhandahålla ett designspår, om man så vill, eftersom man kan komma åt kommentarerna i tråden när som helst.

5. Bulknedladdning till härledda outputs – ladda ner härledda ut-data i ett steg
och dela dem med dina leverantörer snabbare.
3DEXPERIENCE SOLIDWORKS-användare kan nu ladda ner alla härledda ut-datafiler i en enda operation som en ZIP-fil istället för att behöva ladda ner varje härledd ut-datafil individuellt. När man arbetar med leverantörer och tillverkare som kan behöva dessa filer i ett härlett format, som STEP, ger detta en stor tidsbesparing och säkerställer att man inte har missat några filer. Härledda ut-datafiler laddas ner från fliken ”Download Derived Outputs” i MySession.

6. Miniatyrbild av en ritning på 3DEXPERIENCE-plattformen –
identifierar enkelt ritningar för snabb åtkomst.
När du söker efter dina ritningar på 3DEXPERIENCE-plattformen kommer du att se en miniatyrbild, som visar en förhandsvisning av ritningen. Detta hjälper dig att hitta ritningen snabbt och hjälper dig att bekräfta att det är rätt ritning b innan du öppnar den.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title