Annons

BIM/BYGG-CAD: Hållbart byggande viktigt fokus i nya 2022-versionerna av Tekla

Genom kontinuerliga förbättringar, inbyggd intelligens och utökat stöd för hållbart byggande, menar Evans vidare att bolagets programvaruutveckling placerar Trimble och Tekla bland de mest avancerade leverantörerna av plattformar för BIM-teknologi på marknaden idag.
Vi ska därmed titta lite närmare på vad som erbjuds i de uppdaterade versionerna. Så här ser det ut:

HÅLLBARA KONSTRUKTIONSVAL
Med utgångspunkt i Trimbles arbete för ett hållbart byggande, erbjuder nu Tekla Structures ett nytt dynamiskt beräkningsverktyg för koldioxidavtryck, Embodied Carbon Calculator. Beräkningsverktyget kan användas från tidig projektering till färdig byggbar modell. Det visuella och dynamiska beräkningsverktyget gör det möjligt för användaren att snabbt och transparent beräkna koldioxidinnehållet av sin konstruktion i realtid, direkt i Tekla Structures. Konstruktörer kan använda verktyget för att jämföra olika konstruktionsalternativ och deras respektive koldioxidinnehåll.
De team som ansvarar för byggnaders klimatpåverkan kan förlita sig på Teklas befintliga integration med One Click LCAs koldioxidkalkylator (livscykelanalys) för rapportering av miljövarudeklarationer (EPD). Genom att kombinera byggbar data från Tekla Structures med One Click LCA och dess omfattande EPD-databas, kan koldioxidavtrycket från materialet i en konstruktion, ner till varje mutter, bult eller armeringsjärn, beräknas genom hela livscykeln.

Tekla Structures version 2022, förbättrar arbetsflödet från projektering till tillverkning genom inbyggd intelligens.

TEKLA STRUCTURES 2022
Vidare, BIM-programvaran Tekla Structures version 2022, förbättrar arbetsflödet från projektering till tillverkning genom inbyggd intelligens. Detta för att automatiskt skapa tillverkningsritningar, vilket minskar tiden som läggs på att skapa och redigera ritningar idag. För betongindustrin introducerar Tekla förbättringar för sammansatta armeringsgrupper och järn. Den nya funktionaliteten används främst vid konstruktion för tillverkning och montering (Design for Manufacture and Assembly), och förstärker Teklas portfölj av automatiserade tillverkningsverktyg.

Nytt för 2022-versionen är också Embodied Carbon Calculator-tillägget, som erbjuder dynamiska beräkningar och visualisering av koldioxidinnehållet beroende på konstruktionsvalen av Tekla Structures användare.

TEKLA TEDDS 2022
För att förbättra samarbetet från projektering till detaljering, tillåter nu programvaran Tekla Tedds ett enkelt sätt att dela byggbar information och dokumentation genom samarbetsplattformen Trimble Connect. Den senaste versionen innehåller också nya beräkningar och uppdateringar av befintliga beräkningar för snabbare och mer tillförlitlig konstruktionsutformning. 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title