Annons

Boston Consulting Group och SAP tar fram lösningar för att mäta affärsvärdet av hållbarhetsarbetet

Med det nya partnerskapet kan företag med teknikens hjälp ta itu med sitt klimatavtryck och hantera både de ökande kraven från investerare och allt strängare regler. Forskning från analytikerföretaget IDC visar att hållbarhet har blivit företagens högsta prioritet.

Tre nyckelområden för omställning till ökad hållbarhet
SAP och BCG erbjuder marknadsledande lösningar inom tre områden som är viktiga för en framgångsrik transformation – strategi, förändring av affärsmodellen och teknisk innovation. Bland annat kommer företag att kunna:

  • Integrera ledande mätning av koldioxidspårning och intelligens i sin kärnverksamhet och strategiska beslutsfattande. Det sker genom en kombination av två marknadsledande lösningar i BCG:s CO2 AI och SAP Product Footprint Management.
  • Få hjälp med att uppnå noll slöseri i leveranskedjor genom lösningar som utvärderar möjligheten till cirkularitet i ett företags portfölj med hänsyn till hela leveranskedjan och produktportföljen. Det bygger på lösningarna BCG:s CIRCelligence och SAP Responsible Design and Production. 
  • Använda en holistisk styr- och rapporteringslösning som stöds av SAP Sustainability Control Tower-lösningen och BCG:s Compliance Target Operating Model. Lösningarna hjälper till att säkerställa omställningen med fokus på affärsvärdet och att regler efterföljs.
Att sammanföra BCG:s expertis, verktyg och tjänster med SAP:s teknologi ger företag den transparens, dataunderlag och strategiska vägledning de behöver, säger Christian Klein, CEO och medlem av SAPs styrelse. 

Skapar positiva effekter, säger SAP-chefen
– Hållbara företag skapar positiva effekter för framtida generationer men ingen organisation kan nå sina hållbarhetsmål på egen hand. Arbetet kräver samordning över hela värdekedjan och det är här SAP:s partnerskap med BCG spelar en nyckelroll. Att sammanföra BCG:s expertis, verktyg och tjänster med SAP:s teknologi ger företag den transparens, dataunderlag och strategiska vägledning de behöver, säger Christian Klein, CEO och medlem av SAPs styrelse. 
– Jag är övertygad om att en organisations miljöpåverkan snart kommer att vara lika viktig för intressenterna som ekonomiskt resultat. Tidiga initiativtagare inom hållbarhet har sett konkurrensfördelar på upp till 15 år och en marknadspremie på 10 procent. Nu ser vi en enorm möjlighet för företag runt om i världen. Partnerskapet med SAP gör att våra kunder kan transformera i en aldrig tidigare skådad takt, avslutar Christoph Schweizer, CEO på BCG.

Sustainability Transformation-erbjudandet från BCG och SAP är tillgängligt för testkunder just nu och med en förväntad bredare lansering under tredje kvartalet 2022.

Deltog i tidigare initiativ tillsammans med Accenture
Vi ska slutligen notera att detta inte SAPs första initiativ på hållbarhetsområdet. Bl a lanserade i januari 2020 UN Global Compact SDG Ambition, med stöd av SAP och konsulten Accenture. Man publicerade SDG Ambition and Integration Guides i september samma år, och de två företagen gick längre än att bara ge råd till företag om hur de skulle uppnå dessa mål, och började att fråga vad som håller företag tillbaka från att göra dessa förändringar som är lika i deras långsiktiga bästa och även i det större bästas intresse.

Accenture och SAP Insights genomförde studier av aktuell status och inställning till hållbarhetsåtaganden bland företag och VDar.
Accenture fann att endast 25 % av företagen har satt upp mål i linje med miljö- eller samhälleliga behov, och bara hälften av VD:arna har implementerat hållbara metoder i sin verksamhet. SAP Insights genomförde en global undersökning av 7 500 VDar och andra företagsledare från 16 branscher om specifikt vad som hindrar företag från att göra de förändringar som krävs för en hållbar verksamhet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title