Annons

Bra drag i affärerna: Conscia köper brittisk Cisco-partner inom digital transformation

Det bra drag i affärerna för IT-infrastruktur- och säkerhetsbolaget Conscia, vars fokus ligger på Ciscos tekniska plattformar. Med huvudkontor i Danmark sysselsätter Conscia – som är en Cisco Gold Partner – över 1 000 personer i sex länder och betjänar mer än 1,000 kunder. Dessa inkluderar fem av de sex största nordiska bankerna och tre av fyra sjukhus i Nederländerna. Bolaget levererar lösningar och managerade tjänster 24/7 till kunder med komplexa nätverks-, datacenter-, moln-, IoT- och mobilitetskrav.
Bara i Sverige ökade omsättningen senaste året från 527 till 740 miljoner med 70 miljoner i marginal, drivet av en ökande efterfrågan av managerade tjänster och cybersäkerhet. På koncernnivå ökade intäkterna med 32 % till 582 miljoner euro, motsvarande runt 6,5 miljarder kronor och rörelseresultatet med 24 % till 58 miljoner euro, motsvarande ca 650 miljoner kronor. Strålande affärer alltså, vilket bl a kan relateras till de senaste årens ökande säkerhetskrav och allmänna utveckling mot effektivare hantering av explosivt ökande datavolymer.
Nu blir man ännu större. Conscia meddelade igår att man köper brittiska ITL, tillika en Cisco Gold-partner. Bolagets verksamhet och lösningar stöder precis som köparen digital transformation relaterat till verksamhetskritisk IT-infrastruktur inom nätverk, cybersäkerhet och moln.
– Storbritannien har ett starkt och expansivt ekosystem av teknologier och är en av de största marknaderna i Europa. Genom ITGLs framsynta tekniska kunnande och branscherfarenhet kommer vi att vara väl positionerade för att bidra till regionens fortsatta tillväxt inom IT-infrastruktur och digital transformation. Detta är en betydande milstolpe för Conscia och vi ser fram emot de möjligheter som väntar för alla parter, säger Erik Bertman, CEO för Conscia.
Ingen köpeskilling avslöjas.

I pressmaterialet skriver Conscia att ”förvärvet kommer att låta ITGL-kunder dra nytta av stärkta cybersäkerhetslösningar och förbättrade erbjudanden inom managerade tjänster för att stöda deras alltmer komplexa nätverks- och molninfrastrukturer.” Man menar vidare att tillkännagivandet framför allt markerar att företaget etablerar sig på två nya marknader: Storbritannien och Irland.
Företaget sysselsätter över 70 personer på platser i Portsmouth och Oxford.

Omfattande expertis – stora inom publika sektorn
Med kontor i Portsmouth och Oxford erbjuder ITGLs team en omfattande expertis inom collaboration, nätverk och cybersäkerhet i Storbritannien och Irland. Företagets starka närvaro i offentlig sektor – kombinerat med expertis inom finans, juridik och detaljhandel – kompletterar Conscias fokus på att stödja kunder med komplexa nätverks-, datacenter-, moln-, IoT- och mobilitetsbehov.
– Den delade kulturen av teknisk förträfflighet och åtagandet till långsiktiga kundrelationer i båda organisationerna gör detta till en naturlig matchning. Genom att utnyttja Conscias internationella nätverk och dra nytta av dess storlek och marknadsposition, kan vi leverera extra värde samtidigt som vi kontinuerligt expanderar och utvecklar verksamheten. Conscia har en stark historik av att integrera nya företag och vi är spända på vad detta kommer att innebära för ITGL samt nya och befintliga kunder, säger Neil Pemberton, CEO för ITGL.

Som ‘ITGL – en del av Conscia’, markerar ITGL-samarbetet Conscias 17:e förvärv på sju geografiska marknader över tio år.
– Conscia och ITGL är redan framgångssagor i sig själva. Genom att förena deras styrkor är dessa två Gold Partners redo att leverera ett oöverträffat värdeerbjudande till Ciscos kunder. Vi ser fram emot de synergier och innovationer som kommer att komma från detta samarbete, vilket driver alla inblandade mot ännu större framgångar, säger Oliver Tuszik, President EMEA för Cisco. 

Conscia grundades 2003, ägs av private equity-investeraren Nordic Capital.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title