Annons

Byte i toppen hos Microsoft Sverige: Tomas Frimmel efterträder avgående VD Hélène Barnekow

Microsoft Sverige meddelar idag att Tomas Frimmel blir ny VD, han tillträder sin nya position den 1 april 2022.
Tomas Frimmel får med sina 16 år på Microsoft Sverige betraktas som en långvägare inom bolaget. Han har också funnits med på hög nivå under en längre tid, som en del av ledningsgruppen sedan 2010. Senast har han varit affärsområdeschef för Enterprise Commercial ,där han jobbat med digitaliseringsprojekt för Microsofts största och strategiskt viktiga kunder.
- Det är en stor ära att få möjligheten att leda Microsofts svenska verksamhet, säger Frimmel i en kommentar till sitt nya jobb. Jag är övertygad om att Sverige kan bli bäst i världen på att utnyttja digitaliseringens möjligheter. För att lyckas behöver vi fortsatt jobba nära våra kunder för att förstå varje enskild verksamhets möjligheter och utmaningar samtidigt som vi fortsätter att bygga förtroende för tekniken.
Tidigare VDn, Hélène Barnekow, lämnar företaget för att ta sig an nya utmaningar. Vilka dessa är sägs det inget om i pressmaterialet. Under februari kommer Barnekow och Tomas Frimmel hur som helst att arbeta nära varandra under februari och mars månad för att säkerställa överlämningen.

Chefen för Microsofts samlade Västeuropeiska rörelse, Cindy Rose, säger i en kommentar att Sverige är ett föregångsland i världen när det gäller teknik och innovation, och det är en mycket viktig marknad för Microsoft.
– Jag känner mig glad och trygg med att Tomas Frimmel ska ta över vår svenska verksamhet. Han kommer in i rollen med mycket erfarenhet från att arbeta med våra olika kundsegment där han uppnått fantastiska resultat och lett sina team med passion och empati.

”Hélène Barnekow har haft en stor inverkan på bolagets kultur.”

FANTASTISKT ARBETE
Hon tackar också Hélène Barnekow, som hon hävdar, ”har gjort ett fantastisk arbete för Microsoft de senaste tre åren:
– Hon har haft stor påverkan på såväl vår affär som vår kultur, säger Rose.
Själv summerar Barnekow saken så här:
– Jag är tacksam för drygt tre fantastiska år på Microsoft Sverige, det har varit en otrolig resa där vi tillsammans med våra kunder och partners drivit innovation som är bra för såväl individen, våra företag och det svenska samhälle. Jag är helt övertygad om att Tomas är rätt person att ta vid och driva arbetet vidare för att skapa en bättre framtid genom hållbar digitalisering. Efter mer än 30 år i olika roller på stora företag är det dags för mig att prova något nytt i karriären, men jag ser fram emot att fortsätta följa Microsofts spännande resa.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title